Podrška Filipu Davidu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 02. 2016. | Komentara: 0

Podrška Filipu Davidu

NOVI SAD, 26. februar - Gest Filipa Davida, koji se danas u Narodnoj Biblioteci ogradio od prisustva predsednika Srbije Tomislava Nikolića je redak primer slobode govora na našoj javnoj sceni.  



Biblioteka jeste mesto koje treba da neguje slobodu govora, i  LSV iskazuje podršku Davidu jer je on u ime celog društva poslao moćnu poruku da postoje građani, intelektualci koji nisu zaboravili devedesete, koji znaju šta je antifašizam i koliko je opasno žmuriti i tolerisati političke konvertite koji su sada na vlasti. 

Ne sumnjamo da je Filip David pažljivo odabrao reči, jer je u svom govoru izrazio poštovanje prema instituciji Predsednika RS, a distancirao se od ličnosti sa kojom se ne slaže još od devedesetih godina. 

Članica Predsedništva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja Sedlarević



Saopštenja | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Saopštenja | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, u toku je u svim gradskim i opštinskim odborima LSV širom pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook