Ponoviti suđenje Kepirou

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Ponoviti suđenje Kepirou

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni državni organi Srbije zatraže od mađarskog pravosuđa ponavljanje suđenja Šandoru Kepirou koji je danas, pred sudom u Budimpešti oslobođen krivice za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942. godine. Nakon ovog suđenja, ostao je bolan utisak da je na odluku suda uticala Kepirova starost i zdravstveno stanje, a što su skandirajući potencirale i njegove pristalice.

Ako je Kepiro ostario, zločin u kojem je od 20. do 23. januara 1942. godine ubijeno ili pod led na Dunavu gurnuto 1.246 Jevreja, Srba i Roma i dan danas je bolna rana na srcu Novog Sada i svih građana koji su tada izgubili najmilije.

Kada se tome doda i da je ovaj nekadašnji kapetan mađarske žandarmerije krajem Drugog svetskog rata bio dva puta osuđen na zatvorske kazne zbog spomenutih zločina i da je zbog toga pobegao u Argentinu, najmanje što žrtve zaslužuju jeste da se suđenje ponovi. Bez obzira na Kepirove godine i zdravlje.

Ako sud u Budimpešti nije u stanju da to suđenje organizuje, sud u Novom Sadu jeste. Makar mu se sudilo u odsustvu.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 09. 10. 2018. | Komentara: 0

Pozivam vlast da konačno dokaže da Šešelj nije iznad zakona

Ako je Republika Srbija zaista demokratska zemlja na evropskom putu, ili makar ima iskrenu nameru da postane, osuđeni zločinac Vojislav Šešelj, njegova porodica i prijatelji ne mogu biti privilegovani i iznad svakog zakona u ovoj zemlji.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 10. 2018. | Komentara: 0

Najoštrija osuda napada na dve osobe albanske nacionalnosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje fizički napad na dve osobe albanske nacionalnosti u Novom Sadu. Matica Albanaca Srbije saopštila je da su dva mladića pretučena u noći između subote i nedelje kod Futoške pijace, te da je jedan od mladića životno ugrožen.
Saopštenja | Subota, 06. 10. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Srbija jeste naša država, ali ne sme biti naša tamnica

Ligaši i ligašice izabrali su danas Nenada Čanka za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine. Čanak je na XII Izbornom kongresu LSV izabran sa 242 glasa. U trci za predsednika bili su još i Branislav Bogaroški, Bojan Kostreš i Dejan Čapo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook