Poslanici LSV protiv Predloga zakona o železnici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 11. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanici LSV protiv Predloga zakona o železnici

LSV logoNOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je donelo odluku da narodni poslanici LSV glasaju protiv Predloga zakona o železnici zbog toga što on ekonomski šteti Vojvodini i ne sadrži princip na kojem LSV insistira, a to je da onaj  ko je finansirao, izgradio i ulagao u neku imovinu, treba da nad njom ima upravljačka, osnivačka i vlasnička prava.

To nije samo princip na kojem LSV insistira u Predlogu zakona o železnici, nego i u Predlogu zakona o javnoj svojini, jer je to u skladu sa našim ubeđenjem i našim ranijim stavovima da Vojvodina mora u svom vlasništvu imati sve one stvari i svu onu imovinu koja je pretežno ili u potpunosti izgrađena  iz sredstava AP Vojvodine i njenih građana, što uključuje i železnicu.

S obzirom na to da Predlog zakona o železnici ne priznaje ove naše stavove, kao i da su odbijeni amandmani Lige socijaldemokrata Vojvodine kojima smo tražili da deo infrastrukture železnice, koji je izgrađen sredstvima APV i nalazi se na teritoriji AP Vojvodine bude imovina Pokrajine, naši poslanici će sutra u Narodnoj skupštini Republike Srbije glasati protiv ovog zakona.

Aleksandra Jerkov
portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook