Poslanici LSV protiv Predloga zakona o železnici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 11. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanici LSV protiv Predloga zakona o železnici

LSV logoNOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je donelo odluku da narodni poslanici LSV glasaju protiv Predloga zakona o železnici zbog toga što on ekonomski šteti Vojvodini i ne sadrži princip na kojem LSV insistira, a to je da onaj  ko je finansirao, izgradio i ulagao u neku imovinu, treba da nad njom ima upravljačka, osnivačka i vlasnička prava.

To nije samo princip na kojem LSV insistira u Predlogu zakona o železnici, nego i u Predlogu zakona o javnoj svojini, jer je to u skladu sa našim ubeđenjem i našim ranijim stavovima da Vojvodina mora u svom vlasništvu imati sve one stvari i svu onu imovinu koja je pretežno ili u potpunosti izgrađena  iz sredstava AP Vojvodine i njenih građana, što uključuje i železnicu.

S obzirom na to da Predlog zakona o železnici ne priznaje ove naše stavove, kao i da su odbijeni amandmani Lige socijaldemokrata Vojvodine kojima smo tražili da deo infrastrukture železnice, koji je izgrađen sredstvima APV i nalazi se na teritoriji AP Vojvodine bude imovina Pokrajine, naši poslanici će sutra u Narodnoj skupštini Republike Srbije glasati protiv ovog zakona.

Aleksandra Jerkov
portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook