Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 07. 2023. | Komentara: 0

Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine

Novi Sad, 24. jul 2023 - U ovim trenucima nesagledivih posledica prirodne katastrofe koja je pogodila našu pokrajinu, čije su posledice dovele do znatnog urušavanja već oronule vojvođanske infrastrukture, moramo se suočiti i sa gorućom činjenicom da su nam posledice ovog nevremena samo ogolile sada već višedecenijski problem - dugotrajno zanemarivanje Vojvodine.

LSV

Ukidanje nadležnosti, sve manje ingerencije na lokalnom i pokrajinskom nivou u situacijama poput ove jasno su dovele do potpune blokade gradova i manjih mesta, pokazujući poguban uticaj centralizacije na volju građana. Jačanje lokalnih službi, koje će se baviti ne samo kriznim situacijama već i rešavanjem svakodnevnih problema, pravac su u kom što pre moramo krenuti.

Takođe, važno je napomenuti potpuno devijantnu situaciju koja se godinama kreira u samoj medijskoj sferi a za koju je u potpunosti odgovorna naprednjačka vladajuća garnitura. O samim razmerama vremenske nepogode koja je pogodila Vojvodinu njeni stanovnici su bili informisani u potpunosti od strane beogradskih medija. Mediji na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine godinama drže glavu u pesku, što se tiče gorućih problema o kojima svoje stanovnike treba da pravovremeno i objektivno informišu. Jedan od glavnih primera je i RTV gde već dve godine nema generalnog direktora. Mi nemamo ništa protiv da se u beogradskim medijima danima agilno saopštava kada dođe do kvara autobusa ili tramvaja, ali imamo problem da se u vojvođanskim medijima gotovo ne spominju egzistencijalni problemi poput pijaće vode ili razmera vremenskih nepogoda koje su paralisale gradove poput Novog Sada.  Apsurdno je da se putem medija sa nacionalnom pokrivenošću Vojvođani informišu o zbivanjima u njihovom ataru ili susednoj ulici.

Među činjenicama koje su poražavajuće jeste i to da se sednica Pokrajinske vlade saziva tek nakon ozbiljnog pritiska javnosti a ne zbog Vojvođana, jer da je obrnuto, zbog samih posledica nakon prvog nevremena do sazivanja bi došlo odmah, a ne nekoliko dana kasnije.

Kada se sve uzme u obzir, dolazi se do zaključka da je ova vladajuća garnitura pogubnija po budućnost građana i građanki Vojvodine od svake moguće kataklizme.

Saša Šućurović
predsednik poslaničke grupe Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini AP Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.

Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani moraju da imaju ispravnu pijaću vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle nestanka električne energije u nekoliko susednih zemalja, da „Srbija mora da ima struju“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook