Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 07. 2023. | Komentara: 0

Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine

Novi Sad, 24. jul 2023 - U ovim trenucima nesagledivih posledica prirodne katastrofe koja je pogodila našu pokrajinu, čije su posledice dovele do znatnog urušavanja već oronule vojvođanske infrastrukture, moramo se suočiti i sa gorućom činjenicom da su nam posledice ovog nevremena samo ogolile sada već višedecenijski problem - dugotrajno zanemarivanje Vojvodine.

LSV

Ukidanje nadležnosti, sve manje ingerencije na lokalnom i pokrajinskom nivou u situacijama poput ove jasno su dovele do potpune blokade gradova i manjih mesta, pokazujući poguban uticaj centralizacije na volju građana. Jačanje lokalnih službi, koje će se baviti ne samo kriznim situacijama već i rešavanjem svakodnevnih problema, pravac su u kom što pre moramo krenuti.

Takođe, važno je napomenuti potpuno devijantnu situaciju koja se godinama kreira u samoj medijskoj sferi a za koju je u potpunosti odgovorna naprednjačka vladajuća garnitura. O samim razmerama vremenske nepogode koja je pogodila Vojvodinu njeni stanovnici su bili informisani u potpunosti od strane beogradskih medija. Mediji na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine godinama drže glavu u pesku, što se tiče gorućih problema o kojima svoje stanovnike treba da pravovremeno i objektivno informišu. Jedan od glavnih primera je i RTV gde već dve godine nema generalnog direktora. Mi nemamo ništa protiv da se u beogradskim medijima danima agilno saopštava kada dođe do kvara autobusa ili tramvaja, ali imamo problem da se u vojvođanskim medijima gotovo ne spominju egzistencijalni problemi poput pijaće vode ili razmera vremenskih nepogoda koje su paralisale gradove poput Novog Sada.  Apsurdno je da se putem medija sa nacionalnom pokrivenošću Vojvođani informišu o zbivanjima u njihovom ataru ili susednoj ulici.

Među činjenicama koje su poražavajuće jeste i to da se sednica Pokrajinske vlade saziva tek nakon ozbiljnog pritiska javnosti a ne zbog Vojvođana, jer da je obrnuto, zbog samih posledica nakon prvog nevremena do sazivanja bi došlo odmah, a ne nekoliko dana kasnije.

Kada se sve uzme u obzir, dolazi se do zaključka da je ova vladajuća garnitura pogubnija po budućnost građana i građanki Vojvodine od svake moguće kataklizme.

Saša Šućurović
predsednik poslaničke grupe Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini AP VojvodineSaopštenja | Petak, 01. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručuje Vesiću: Vratićemo osmeh na lice Vojvodini

Brzu saobraćajnicu koja bi trebala da povezuje zapad Bačke i istok Banata, naprednjačka vlast preko noći je od „osmeha Vojvodine“ prekrstila u „osmeh Srbije“
Saopštenja | Utorak, 28. 11. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo bezbednu Vojvodinu u kojoj deca i mladi mogu da žive i rade

Provale u vrtiće su samo još jedna slika pogoršanja stanja bezbednosti u Vojvodini. To moramo pod hitno da promenimo.
Saopštenja | Nedelja, 26. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se za Vojvodinu, a građanske opozicione stranke podržaćemo u promeni aktuelnog režima

Koalicija Vojvođani predala je listu za pokrajinske izbore na kojima će se boriti za decentralizaciju, jaku Vojvodinu i demokratsku SrbijuARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook