Pozitivna odluka Britanije o Poglavlju 23 značajna za Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2016. | Komentara: 0

Pozitivna odluka Britanije o Poglavlju 23 značajna za Srbiju

NOVI SAD, 4. jul - Vest da je Velika Britanija skinula rezervu i da je spremna za otvaranje Poglavlja 23 sa Srbijom sjajna je informacija kojom je otvorena ova radna nedelja, kao i za ceo predstojeći period u kome očekujemo ubrzanje procesa evrointegracija Republike Srbije.

 LSV

Jutrošnje saznanje o pozitivnoj promeni stava Velike Britanije, koji su mediji preneli uoči početka Samita lidera zapadnog Balkana i Evropke unije u Parizu, izuzetno je značajno imajući u vidu sveukupnu i vrlo intenzivnu reakciju razočarenja u Srbiji tokom protekle nedelje, kada su dve članice Evropske unije, Velika Britanija i Hrvatska, stopirale sledeću fazu u evrointegracijama Srbije nedajući saglasnosti za otvaranje pomenutih poglavlja.

Razočarenje je bilo neskriveno naročito zbog činjenice da je Evropska komisija pozitivno ocenila akcione planove za Poglavlje 24 i 23 uz određene manjkavosti.

Stoga je sjajna vest za Srbiju to što je Velika Britanija odlučila već posle par dana da subjektivne okolnosti bregzita ostavi po strani i omogući reformu Srbije u kapitalnim oblastima koje traže temeljan, odlučan i nimalo lak angažman celog društva, kao što su pravosuđe i osnovna prava (Poglavlje 23) i pravda, sloboda i bezbednost (Poglavlje 24).

 

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vodine
i predsednica Odbora za evropske integracije Narodne skupštine
Marinika Tepić




Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook