Pravdu ćemo tražiti i van Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 23. 12. 2012. | Komentara: 0

Pravdu ćemo tražiti i van Srbije

NOVI SAD, 23. decembar - Zbog otimanja odborničkog mandata Tiboru Vašu, Liga socijaldemokrata Vojvodine je juče podnela prijavu Upravnom sudu u Beogradu i Odeljenju tog suda u Novom Sadu.

LSV

Pravni tim LSV će u narednih nekoliko dana odlučiti i hoće li protiv čelnih ljudi zrenjaninske vlasti biti podneta i krivična prijava zbog izborne krađe.

Sila i bahatost koju je vlast predvođena Srpskom naprednom strankom demonstrirala u Zrenjaninu, nanela je novu bruku ovom gradu.

Zrenjanin pamti i prinudnu upravu i otimanje odbornika, ali se do sada ni u Zrenjaninu niti bilo gde u državi nije dogodilo da se unižava jezik nacionalne zajednice koji je u zvaničnoj upotrebi. I zato ćemo se obratiti Evropskoj komisiji i OEBS-u.

Ni u Zrenjaninu, niti bilo gde u Srbiji, ne pamti se ni otimanje mandata odborniku.

Iskustvom sa Upravnim sudom koji nije odreagovao kada je vlast „prekomponovana“ i činjenica da je gradonačelnik Ivan Bošnjak mogao nesmetano da bude u sukobu interesa da bi na kraju pod pritiskom javnosti konačno izabrao koju će funkciju da obavlja, ukazuju da pravdu treba tražiti i negde drugde.

Zato ćemo pravdu tražiti i van Srbije. Tamo gde nema partijske pravde i povlašćenih.
 
Nismo se bojali ni Miloševića ni Šešelja.
Ne bojimo se ni Miloševićevih i Šešeljevih naslednika.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.
Saopštenja | Sreda, 19. 06. 2024. | Komentara: 0

Orden dodeljen vladiki Kačavendi je šamar za sve građane Srbije i BiH

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija da, u skladu sa unutrašnjim propisima crkve, poništi odluku o dodeli ordena penzionisanom vladiki Kačavendi. 
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook