Predstavnici LSV prekrečili grafit Čanka pod nož

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 01. 2020. | Komentara: 0

Predstavnici LSV prekrečili grafit Čanka pod nož

Novi Sad, 14. januar 2020 - Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na čelu sa potpredsednikom LSV Robertom Kolarom prekrečili su danas grafit na Limanu u Ulici Drage Spasić, na kojem je pisalo „Čanka pod nož“.

LSV

Kao što smo već danas ukazali, fašistički grafiti na keju kod Spomenika žrtavama racije, zatim grafit kojim se veliča Dimitrije Ljotić dokazuju da fašisti sve češće gamižu noću po Novom Sadu.

Uvereni smo da ovaj grafit dolazi iz istih krugova.

Zato još jednom zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa kako bi se najpre utvrdili vinovnici ovih grafita, a zatim i njihovi mentori.

Ako se na taj način Novi Sad ne obračuna sa fašistima i svima onima koji u 21. veku smatraju da političke protivnike treba zaklati, taj ljudski talog će se ohrabriti i izaći iz mraka.

Novi Sad će onda morati ponovo na ulicu, kao 7.oktobra 2007. godine, da ih tamo zaustavi.


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Saopštenja | Nedelja, 08. 01. 2017. | Komentara: 0

Nikolić i patrijarh Irinej da poštuju Srbiju

Primer koji predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej pokazuju svim građanima štetan je i poguban po opstanak i države i društva u Srbiji. Zato ih Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva da poštuju Republiku Srbiju i da se odgovorno ponašaju.
Saopštenja | Petak, 06. 01. 2017. | Komentara: 0

Dodik bi opet da prekraja granice i izaziva ratove

Poruka Nikoliću i Dodiku - poštujte države u kojima živite, radite u interesu boljeg života građana, učvršćujte vladavinu prava, a ne govor mržnje i poštujte odluke Ustavnog suda i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini. Mi u Vojvodini smo pokazali kako se odluke Ustavnog suda države u kojoj živimo poštuju, čak i kada nam se ne dopadaju i kada mislimo da su usmerene protiv interesa ljudi koje politički zastupamo.
Saopštenja | Četvrtak, 05. 01. 2017. | Komentara: 0

Da je bilo lustracije ne bi nas Dačić opet svađao sa susedima

Da je u Srbiji bila sprovedena lustracija, za koju se LSV najdoslednije zalagala, danas ne bismo došli u situaciju da nas Miloševićevi portparoli zločina ponovo svađaju sa susedima i huškaju na nove sukobe. Zbog svega toga, Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje što skoriju smenu Ivice Dačića koji je izgubio i poslednje ostatke kredibiliteta da u bilo čije ime razgovara sa našim i evropskim okruženjem. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook