Prihvatanje kosovske realnosti je dobro za Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 09. 2017. | Komentara: 0

Prihvatanje kosovske realnosti je dobro za Srbiju

Novi Sad, 10. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava odluku poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova da podrže izbor nove Vlade.

LSV

Ova odluka je racionalna i predstavlja korak u pravcu smirivanja stanja na Kosovu.
Ostvarivanje svih zajamčenih prava srpske i drugih nacionalnih zajednica na Kosovu mora biti prioritet u radu novoizabrane Vlade.

LSV je još pre više od deset godina isticala da bežanje od realnosti nije dobro za Srbiju, a zabijanje glave u pesak najviše je štetilo interesima Srba na Kosovu.
Srbija i Kosovo moraju što pre nastaviti razgovore o normalizaciji odnosa, jer bez dijaloga i obostrane spremnosti na saradnju neće se omogućiti modernizacija i razvoj niti Srbije niti Kosova.

Dobri odnosi su interesu svih građana Srbije i Kosova.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Nedelja, 10. 02. 2019. | Komentara: 0

Osuda pretnji smrću Draganu Janjiću

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje pretnje smrću koje su upućene glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću. Janjiću su pretnje upućene na istom facebook profilu sa koga je prećeno i Nedimu Sejdinoviću, čelniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine.
Saopštenja | Nedelja, 10. 02. 2019. | Komentara: 0

Najavljuju dalje jačanje Beograda, a šta je sa ostatkom zemlje

Liga socijaldemokrata Vojvodine i ranije je upozoravala na drastično siromašenje Vojvodine u odnosu na grad Beograd, a poslednji statistički podaci samo potvrđuju naše stavove.
Saopštenja | Subota, 09. 02. 2019. | Komentara: 0

Osuda pretnji Nedimu Sejdinoviću

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje smrću koje su juče upućene predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću. Sejdinović je na fajsbuk stranici „Srbija naša zemlja“ dobio veliki broj pretnji smrću i proterivanjem iz Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook