Pronađite odgovorne za napade u Pančevu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 27. 10. 2012. | Komentara: 1

Pronađite odgovorne za napade u Pančevu

PANČEVO, 27. oktobar – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu, organizovao je danas protest ispred sedišta Policijske uprave Pančevo zbog kontinuiranih napada na njene prostorije u tom gradu.

LSV

Okupljenima, među kojima su se nalazili i republički i pokrajinski poslanici LSV, obratile su se portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov i predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Pančevo i članica Predsedništva LSV Marinika Čobanu, koje su ukazale na to da se u prethodne tri i po godine dogodilo 13 napada na LSV u Pančevu, a da ni u jednom slučaju nisu otkriveni počinioci. Čobanu je sve pozdravila opaskom da jedino tu, pred policijom može da im garantuje bezbednost, dok to tri ulice dalje, u prostorijama Lige u centru Pančeva ne bi bilo moguće.

Više ne može ovako

– Pre bi se moglo desiti da vas neko nepoznato lice, iz nama potpuno nepoznatih razloga, nacilja kamenicom u glavu, i da za to ama baš nikada ne odgovara. To je još jedan od najmanje dvanaest razloga zbog kojih smo se danas okupili upravo ispred ove ustanove, jer to više ne moće tako proći – istakla je ona. Podsetila je da su se u poslednjih petnaest dana dogodila tri ataka na sedište LSV u Pančevu, i da je ukradena i stranačka zastava sa jarbola visokog sedam metara.

– Tada nam je postalo jasno da nema više te prepreke koja će zaustaviti napadače na Ligu u Pančevu, jer nema nikakvog straha da će biti otkriveni. Znate, da biste proneli kroz grad ogromne merdevine i ukrali takođe ne malu zastavu sa sedam metara, morate da se osećate baš bezbedno. Kao što se osećaju bezbedno svi koji su do sad kamenovali naše prostorije, skidali nam i skrnavili tablu sa imenom stranke, oblepljivali grad plakatima koji pozivaju na linč naših aktivista i predsednika Nenada Čanka – navela je ona dodajući da sumnja da bi makar i jedan od sličnih napada na neku od stranaka vladajuće većine naišao na takvo ćutanje policije.

Šta je sa vojvođanskom policijom?

Aleksandra Jerkov je istakla da su Pančevo i Vojvodina mesta gde svako u svakom momentu treba da bude bezbedan, zbog čega se od policije zahteva da ne pravi razliku među građanima prema političkoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.
– Sedam godina zahtevamo policijsku upravu za Vojvodinu. Sedam godina nas zbog toga zovu separatistima – istakla je ona dodajući da niko ne zove separatistima građane Beograda iako imaju svoju policijsku upravu koja brine o njihovoj bezbednosti. Jerkova je napomenula da se menjaju ministri i vlade, ali da odgovor na zahtev za posebnom policijskom upravom za Vojvodinu uvek ostaje isti.

– Zvanično, on glasi da ne možemo da je dobijemo jer je to separatistički, a mi to tumačimo tako da ne možemo da je dobijemo jer ne vredimo isto kao građanke i građani Beograda – istakla je Jerkova. Podsetila je i da Novi Sad godinama nema načelnika policije, da se u blizini škola puca, te da Novi Sad izgleda kao da je pod opsadom kada se u njemu održavaju utakmice.

Izložba otvorena bez Dačića

Nakon protesta, okupljeni su otišli u prostorije Gradskog odbora LSV Pančevo, gde je otvorena izložba fotografija koje ilustruju sve napade na taj odbor u proteklih tri i po godine. Među eksponatima se nalaze i pojedine kamenice iz arsenala kojim su razbijani prozori na tim prostorijama. Marinika Čobanu je rekla da se odustalo od inicijalne ideje da ministar policije Ivica Dačić bude pozvan da otvori izložbu, jer je izvesno da mu ligasi ne bi mogli garantovati bezbednost u svojim prostorijama, uz opasku da mu opasnost ne preti od ligasa već od onih kojima je kamenovanje Lige postalo rutina.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

Sve češće zvaničnici Republike Mađarske, počev od premijera Orbana i drugih predstavnika njegovog režima, svojataju AP Vojvodinu, pokazujući nesumnjive teritorijalne pretenzije prema delu teritorije Republike Srbije. 
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlast kreira katastrofalnu poljoprivrednu politiku

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva državu da prestane sa pogrešnom poljoprivrednom politikom i pomogne poljoprivrednim proizvođačima. 
Saopštenja | Utorak, 21. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Srbiji trebaju specijalizovani sudovi za radno pravo, jaki sindikati i iskorenjivanje robovskog rada

Liga socijaldemokrata Vojvodini smatra da je položaj radnika u našoj državi izuzetno loš. Zarade su čak pet ili šest puta niže nego u zemljama Evropske unije. Srbija je četvrta najsiromašnija država Evrope.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook