Rasvetliti sinoćnji incident u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 22. 11. 2014. | Komentara: 0

Rasvetliti sinoćnji incident u Novom Sadu

Novi Sad, 22. novembar - Nijedan incident za koji se makar sumnja da je izazvan međunacionalnom netrpeljivošću ne sme ostati nerasvetljen. Naročito nakon nedavnih napada na objekte čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice.

LSV
 
Nakon vesti da je sinoć napadnuta aškalijska porodica, policijsko saopštenje da su podnete prekršajne prijave protiv obojice učesnika tuče ne znači mnogo.
 
Ako je do tuče došlo zbog međunacionalne netrpeljivosti prema pripadniku određene nacionalne zajednice i jeziku koji govori, kazna mora biti oštrija. Ako nije, i to, takođe, treba reći.
 
Ovo je još jedna potvrda da je potrebna posebna Policijska uprava za Vojvodinu, ne samo zbog bolje organizacije, već zbog njene višenacionalne, višejezičke i višekonfesionalne specifičnosti.
 
mr Maja Sedlarević
članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.
Saopštenja | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Usvojeni amandmani LSV o vraćanju imovine i lustraciji

NOVI SAD - Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije usvojili su juče, prilikom glasanja o Zakonu o ministarstvima, dva amandmana koje je podnela Liga socijaldemokrata Vojvodine, pise Dnevnik.
Saopštenja | Subota, 05. 03. 2011. | Komentara: 0

Reagovanje: Kragujevačka gimnazija nije najstarija u Srbiji

Tvrdnjom da je kragujevačka gimnazija najstarija gimnazija u Srbiji, B92 je danas počinila grešku koja bi mogla poslati poruku da Vojvodina nije u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook