Ratni zločinac i posle dve nedelje sedi u parlamentu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 24. 04. 2018. | Komentara: 0

Ratni zločinac i posle dve nedelje sedi u parlamentu

Novi Sad, 24. april 2018 - Sutra, u sredu, 25. aprila, navršiće se dve nedelje od kako u Narodnoj skupštini Republike Srbije sedi osuđeni ratni zločinac, koji je odmah istog dana poručio i da je spreman da svoje zločine ponovi. Parlament, kao ni drugi nadležni državni organi još nisu učinili ništa tim povodom.

lsv

Zakon o izboru narodnih poslanika, kao jedan od razloga za prestanak mandata pre isteka vremena na koje je poslanik izabran, navodi pravosnažnu sudsku odluka kojom je poslanik osuđen na kaznu zatvora bezuslovno u trajanju od najmanje šest meseci. Šešelju je, podsetimo, izrečena desetogodišnja zatvorska kazna.

I dok su parlament i nadležni državni organi neodlučni da zakon primene, Šešelj dr Vojislav i njegova organizacija SRS stigli su tokom dve nedelje da izazovu incident zbog kojeg je hrvatska delegacija prekinula posetu Srbiji i isplaniraju skup u Hrtkovcima, prete Nenadu Čanku i Tomislavu Žigmanovu, da Aleksandru Jerkov u poslaničkoj klupi zaspu salvom uvreda i pretnji, da fizički nasrnu na predsednika LSV, a potom prete Oliveri Kovačević i Ivanu Ivanoviću.

Krajnji je trenutak da vlast konačno postane svesna koliko štete ugledu parlamenta nanosi svaki dan koji u poslaničkoj klupi i kao član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Republike Srbije, provede čovek osuđen za ratni zločin, odnosno progon i podsticanje na progon Hrvata u Hrtkovcima 1992. godine.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će nastaviti i sa upornim insistiranjem da se poštuje zakon i Šešelju oduzme mandat. 
I nema nameru da dozvoli da se ponove Hrtkovci.  
 
Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook