Reosnovati Pokrajinski zavod za statistiku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 03. 2016. | Komentara: 0

Reosnovati Pokrajinski zavod za statistiku

NOVI SAD - 24. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži reosnivanje Pokrajinskog zavoda za statistiku. Utemeljenje za ovakvu našu inicijativu nalazi se u Statutu AP Vojvodine na koji je Narodna skupština Republike Srbije dala prethodnu saglasnost, a u kome stoji da AP Vojvodina prikuplja i obrađuje statističke podatke na svojoj teritoriji, izjavila je danas članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević.

LSV

– Pokrajinski zavod za statistiku je postojao u Vojvodini do početka devedesetih godina, kada je ukinut. Od tada postoji jedan vrlo ozbiljan problem, iz vrlo jednostavnog razloga, što Republički zavod za statistiku ne prikuplja i ne obrađuje podatke niti o društvnom bruto poizvodu niti o demogafiji, privredi i drugim oblastima na regionalnom nivou, odnosno na nivou AP Vojvodine – navela je Sedlarević.

Dodala je da su takvi podaci neophodni da bi mogli da se izrađuju strateški i planski dokumenti od značaja za AP Vojvodinu. 

Kako ističe, reosnivanje Pokrajinskog zavoda za statistiku najcelishodnije bi bilo izvršiti izmenama i dopunama Zakona o zvaničnoj statistici Republike Srbije i upravo to je jedna od prvih stvari koje će poslanici i poslanice LSV uraditi u Narodnoj skupštini Republike Srbije. 

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook