Rudna renta 3%, a Novi Bečej propada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 20. 05. 2017. | Komentara: 0

Rudna renta 3%, a Novi Bečej propada

Novi Sad, 20. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine začuđena je nebrigom Ministarstva za energetiku i rudarstvo za interese građana Srbije.

LSV

Energetski sporazum sa Ruskom federacijom koji je za posledicu imao prodaju Naftne industrije Srbije pokazao se katastrofalnim, a najviše trpe građani.

Vojvođanske opštine u kojima NIS obavlja radove i istraživanje posebno su ugrožene. Među njima je i opština Novi Bečej.

Putna infrastruktura koju koristi NIS je u katastrofalnom stanju, a velika oštećenja pretrpeo je i most na kanalu. Teški kamioni prevoze naftnu isplaku na deponije sa kojih se širi veoma neprijatan miris.

Geofizička istraživanja su za posledicu imala veliku štetu na poljoprivrednim atarima u vlasništvu privatnih lica.

Sa druge strane, NIS opštini Novi Bečej uplaćuje svega dva miliona dinara godišnje na ime rudne rente. Taj iznos se iz godine u godinu smanjuje, pa je tako 2011. opština dobila 3.7 miliona dinara, a pet godina kasnije gotovo duplo manje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju Ministarstva energetike i rudarstva, ali i drugih državnih organa.

Postojeće stanje je nedopustivo! Rudna renta po Zakonu o rudarstvu iznosi sedam posto, a Energetski sporazum je taj iznos smanjio na tri procenata.

Vreme je da država pokaže da joj je stalo da njenih građana!


Član Predsednistva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saša Šućurović



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook