Ruskoj destrukciji Evrope i Balkana i u Srbiji reći - NE!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2017. | Komentara: 0

Ruskoj destrukciji Evrope i Balkana i u Srbiji reći - NE!

Novi Sad, 01. jun 2017 -Protiv specijalnog statusa službenicima Ruskog obaveštajnog centra u Nišu
Liga socijaldemokrata Vojvodine se oštro protivi i osuđuje sve predloge različitih desničarskih grupa, političkih organizacija i neodgovornih pojedinaca koji zagovaraju davanje specijalnog statusa službenicima Ruskog obaveštajnog centra u Nišu.

LSV

Smatramo da će takav postupak ozbiljno narušiti neutralni status Srbije i neminovno će se negativno odraziti na dalji proces pridruživanja EU.

I ovaj put se pokazuje kako je u Srbiji previše zaštitnika tuđih interesa, na račun interesa vlastite zemlje, što je najkraća definicija izdaje.

Posebno je cinično kada se zagovornici ruskih interesa u Srbiji, koji time nanose štetu javnom inreresu Srbije, nazivaju patriotama.

A sve što rade je upravo suprotstavljeno tome. Kako bi se priželjkivana ruska baza odrazila na položaj Srbije koja je okružena državama članicama NATO, zagovornike pravljenja ruske baze u Nišu, nije briga.

Pozivamo sve ekstremističke zagovornike ruskih interesa u Srbiji da prestanu da ugrožavaju državne interese Srbije svojim podaništvom prema režimu u Moskvi i radom u korist tuđih interesa.

A aktuelnu vlast pozivamo da u Srbiji dopusti finkcionisanje pravne države, kako bi se istražili sumnjivi načini finanasiranja sve brojnijih ruskih i proruskih propagandnih medija i (para)političkih organizacija, koji direktno rade na urušavanju mira i stabilnosti na Balkanu.

Nakon odbacivanja antievropskih i ekstremno desnih političkih struktura na izborima u Holandiji i Francuskoj, kao i stabilizacije proevropskog kursa u Crnoj Gori i Makedniji, izražvamo nadu da će ruskoj destrukciji Evrope i Balkana i u Srbiji biti rečeno jasno – NE!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook