Sada se mogu očekivati novi spiskovi "srbomrzaca"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 07. 11. 2017. | Komentara: 0

Sada se mogu očekivati novi spiskovi "srbomrzaca"

Novi Sad, 07. novembar 2017 - Oslobađajućom presudom Ivanu Ivanoviću iz SNP "Naši" duštvu je danas poslata poruka da nije kažnjivo napraviti spisak građanki i građana, optužiti ih da su „srbomrsci i izdajnici“ i faktički ih označiti kao mete.

LSV

Svima onima koji će sutra krenuti da sastavljaju neke nove spiskove trebalo je poslati poruku da je takvo ponašanje nedopustivo.

To što je predsednik SNP "Naši" jasno predočio da se ne kaje zbog tog spiska, treba razumeti kao najavu pravljenja nekih novih spiskova i očekivati još radikalnijie metode za sejanje straha i mržnje.

Istovremeno, činjenica da je taj spisak pre tri godine predat ambasadi Ruske Fedracije u Beogradu, kao i da nije poznato da se ambasador ikada od toga ogradio, pokazuje gde bi trebalo tražiti političke mentore i pokrovitelje ovakvih akcija i organizacija.

Sve će to tako moći dok SNP "Naši" i njima sličan društveni talog ne budu zabranjeni i sankcionisani za sve što rade i što su radili.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će se potruditi da tako bude.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Sreda, 26. 12. 2018. | Komentara: 0

Stati na put teroru Dodikovog režima

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa nevericom i gnušanjem posmatra slike represije i terora iz Banjaluke. Poslednja faza kriminalnog režima Milorada Dodika skliznula je u rat protiv sopstvenih građana koji još pokazuju da ne mogu da se pomire sa ubistvima vlastite dece.
Saopštenja | Sreda, 26. 12. 2018. | Komentara: 0

Ucena države sramno krši ljudska prava

Osim ugrožavanja prava trudnica i porodilja koje je Ministarstvo za rad oštetilo novim Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, jedna od kategorija oštećenih rešenjem Zakona su deca sa smetnjama u razvoju i nekim oblikom invaliditeta i njihovi roditelji. Liga socijaldemokrata Vojvodine je i ranije ukazivala na manjkavosti ovih rešenja koje predviđa Zakon, postavljala pitanja – ostajući bez odgovora, ali je ugrožavanje zdravlja i egzistencije porodice sraman čin od strane nadležnog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Saopštenja | Utorak, 25. 12. 2018. | Komentara: 0

Čast nam je da nas blati ljotićevac Boško Obradović

Uzaludan je i politički besmislen posao reagovati na javne istupe Boška Obradovića o Ligi socijaldemokrata Vojvodine, ali moramo da istaknemo da je nama čast da nas blati čovek koji je celu svoju političku karijeru posvetio borbi protiv moderne i evropske Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook