Sada se mogu očekivati novi spiskovi "srbomrzaca"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 07. 11. 2017. | Komentara: 0

Sada se mogu očekivati novi spiskovi "srbomrzaca"

Novi Sad, 07. novembar 2017 - Oslobađajućom presudom Ivanu Ivanoviću iz SNP "Naši" duštvu je danas poslata poruka da nije kažnjivo napraviti spisak građanki i građana, optužiti ih da su „srbomrsci i izdajnici“ i faktički ih označiti kao mete.

LSV

Svima onima koji će sutra krenuti da sastavljaju neke nove spiskove trebalo je poslati poruku da je takvo ponašanje nedopustivo.

To što je predsednik SNP "Naši" jasno predočio da se ne kaje zbog tog spiska, treba razumeti kao najavu pravljenja nekih novih spiskova i očekivati još radikalnijie metode za sejanje straha i mržnje.

Istovremeno, činjenica da je taj spisak pre tri godine predat ambasadi Ruske Fedracije u Beogradu, kao i da nije poznato da se ambasador ikada od toga ogradio, pokazuje gde bi trebalo tražiti političke mentore i pokrovitelje ovakvih akcija i organizacija.

Sve će to tako moći dok SNP "Naši" i njima sličan društveni talog ne budu zabranjeni i sankcionisani za sve što rade i što su radili.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će se potruditi da tako bude.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Subota, 09. 06. 2018. | Komentara: 0

Građani Srbije visokim cenama goriva plaćaju udvoričko ponašanje vlasti prema Rusiji

Desetogodišnje kategorično negodovanje, proteste, akcije, žučna i argumentovana upozorenja poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom i republičkom parlamentu da će prodaju NIS-a ruskoj državnoj kompaniji, pod više nego nepovoljnim uslovima, osetiti građani preko svojih leđa, niko od državnih funkcionera i institucija nije shvatao ozbiljno, niti je preduzeo bilo šta da se to spreči.
Saopštenja | Subota, 09. 06. 2018. | Komentara: 0

Amandman LSV protiv diskriminacije nacionalnih manjina

Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podneli su Skupštini Srbije amandman na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina.
Saopštenja | Sreda, 06. 06. 2018. | Komentara: 0

Ministre Antiću, šta čekate!? Smanjite cenu goriva!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a pre svega ministra energetike Aleksandra Antića da javnosti precizno saopšti kako je moguće da u Srbiji, zemlji čiji građani imaju gotovo najniže plate u Evropi, dizel gorivo bude – najskuplje!? 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook