Samovolja ministra Lončara na štetu građana Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 19. 12. 2018. | Komentara: 0

Samovolja ministra Lončara na štetu građana Srbije

Novi Sad, 19. decembar 2018 - Na samom kraju godine, može se videti koliko je u prethodnom periodu urađeno, a šta je od obećanog ostalo neispunjeno. Liga socijaldemokrata Vojvodine je u nekoliko navrata insistirala da se zahtevi civilnog sektora i amandmani opozicionih partija u Narodnoj skupštini Republike Srbije uvaže, ali je samovoljom ministra zdravlja uvršteno samo ono što trenutno odgovara vladajućoj koaliciji.

LSV

Već neko vreme nacrt izmena Zakona o zdravstvenom osiguranju stoji na internet stranici Ministarstva zdravlja, bez ikakve najave da li će i kada biti uvršten u skupštinsku proceduru i stavljen na glasanje pred narodne poslanike. Na moje poslaničko pitanje u septembru 2018.  godine, stigao je pisani odgovor da je planirano do kraja godine. Bližimo se i kalendarski samom kraju, ali još uvek nema ni najave da će ovaj zakon biti u proceduri. Plašim se samo da ne doživi sudbinu Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kada su ispoštovani svi proceduralni koraci, ali je pred sam kraj – povučen iz procedure, bez pojašnjenja zbog čega je to urađeno i kada će biti vraćen na usvajanje?

Sa druge strane, u moru propisa koji su usvojeni uz Zakon o budžetu, Narodna skupština Republike Srbije je usvojila i Zakon o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja. Na ovaj zakon smo imali nekoliko predloga i amandmana, od čega apsolutno ništa nije prihvaćeno. Sve prethodno navedeno je razlog da iskoristimo sve mehanzme poslaničkog mandata i dobijemo odgovore.

Očekujemo da nadležni u Ministarstvu zdravlja urade isto, postupe u skladu sa ovlašćenjima, u interesu građana koji moraju biti zaštićeni svakodnevno, a ne da osete na sopstvenoj koži sve mane i manjkavosti sistema koji samovoljno vodi vladajuća koalicija.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook