Sankcionisati one koji su dopustili protest Zavetnika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 05. 04. 2014. | Komentara: 0

Sankcionisati one koji su dopustili protest Zavetnika

NOVI SAD, 5. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije da sankcioniše nadležne u MUP-u koji nisu zabranili današnji protest „Zavetnika“.

LSV

Činjenica da taj protest nije zabranjen govori da u MUP-u ima još onih koji ne vide ništa sporno u pozivu navijačkim grupama da se ujedine u nasilju nad "Ženama u crnom".

Bilo kakva priča o suočavanju sa prošlošću u Srbiji ne postoji dok se ne utvrdi kako je moguće da je dozvoljen skup podrške nekome ko je zbog toga pozvao na nasilje.

Izostankom ove zabrane, sedam dana nakon spiska „srbomrzaca“ koji je sročio SNP Naši, „Zavetnici“ su bili u prilici da protestvuju u centru Beograda i svrstavaju „Žene u crnom“ u strane agente.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 03. 04. 2013. | Komentara: 0

Poziv novinarskim udruženjima da podrže inicijativu za lustraciju

NOVI SAD, 03. april – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije i zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš uputio je danas pismo predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašinu Obradoviću, predsednici Udruženja novinara Srbije Ljiljani Smajlović i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinku Gruhonjiću u kojem se navodi:
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 04. 2013. | Komentara: 0

I novi ruski ambasador vređa Srbiju

NOVI SAD, 01. april - Da je, kao što je Liga predložila, prethodni ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin proteran kada je oktobra 2011. pijan delio lekcije o patriotizmu usred Beograda, Srbija ne bi dočekala da je njegov naslednik ponižava trezan.
Saopštenja | Nedelja, 24. 03. 2013. | Komentara: 0

Bez lustracije, izvući će se i odgovorni za bombardovanje

NOVI SAD, 24. mart - Za 80 dana, 11. juna 2013. ističe rok za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook