Sankcionisati one koji su dopustili protest Zavetnika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 05. 04. 2014. | Komentara: 0

Sankcionisati one koji su dopustili protest Zavetnika

NOVI SAD, 5. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije da sankcioniše nadležne u MUP-u koji nisu zabranili današnji protest „Zavetnika“.

LSV

Činjenica da taj protest nije zabranjen govori da u MUP-u ima još onih koji ne vide ništa sporno u pozivu navijačkim grupama da se ujedine u nasilju nad "Ženama u crnom".

Bilo kakva priča o suočavanju sa prošlošću u Srbiji ne postoji dok se ne utvrdi kako je moguće da je dozvoljen skup podrške nekome ko je zbog toga pozvao na nasilje.

Izostankom ove zabrane, sedam dana nakon spiska „srbomrzaca“ koji je sročio SNP Naši, „Zavetnici“ su bili u prilici da protestvuju u centru Beograda i svrstavaju „Žene u crnom“ u strane agente.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 06. 03. 2013. | Komentara: 0

Dokle je stigla istraga u vezi sa potpisivanjem štetnog ugovora?

NOVI SAD, 06. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine  poziva sve nadležne institucije da jasno kažu građankama i građanima dokle je stigla istraga u vezi sa potpisivanjem štetnog ugovora sa ATP Vojvodinom?
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2013. | Komentara: 0

Za 100 dana ističe Zakon o lustraciji

NOVI SAD, 4. mart  – Liga socijaldemokrata Vojvodine će u Narodnoj skupštini Republike Srbije pokrenuti inicijativu za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava na još deset godina, a zatim i njegovu momentalnu primenu.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2013. | Komentara: 0

Ko to šalje poruku da Vojvodina nije u Srbiji?

NOVI SAD, 01. mart - Govoriti o Narodnoj biblioteci Srbije kao “prvoj ustanovi kulture u zemlji”, kako ona sama za sebe tvrdi i kako je sinoć preneto u Dnevniku 3 Radio televizije Srbije, u izveštaju sa proslave godišnjice te institucije kojoj su prisutvovali predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Ivica Dačić, te patrijarh Irinej, predstavlja još jedno ”spinovanje” istorije kojom se dele i omalovažavaju institucije srpskog naroda van Beograda i područja uže Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook