Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Novi Sad, 9. mart 2024 - Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI naglašava da je Šapić ovom izjavom prekršio načelo jednakosti, koje je definisano članom 4. pomenutog Zakona, načelo jednakih prava, koje je definisano članom 8. Zakona, te počinio delo izazivanja  i podsticanja neravnopravnosti, što je navedeno u članu 13. Zakona o zabrani diskriminacije.

Ovakvi javni istupi Aleksandra Šapića nisu novost i on već godinama politički i ideološki zastupa stavove ekstremne desnice.

Problematično za krhko društvo u Srbiji je izostanak reakcije nadležnih organa.

Na Šapićevo kršenje Zakona o zabrani diskriminacije morao je reagovati tužilac.

LSV – VOJVOĐANI očekuju i reakciju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Srbija, pa i njen glavni grad, pripadaju svim građanima, bez obzira na nacionalno, versko, političko ili bilo koje drugo uverenje.

Svako kršenje ovih ustavnih i zakonskih principa mora biti strogo sankcionisano.

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANISaopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook