Sastanku DS i SNS nedostaje Koštunica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 17. 01. 2014. | Komentara: 0

Sastanku DS i SNS nedostaje Koštunica

NOVI SAD, 17. januar – Bez obzira na to što po svim drugim pitanjima vode više nego ostrašćene rasprave, kada je reč o autonomiji Vojvodine Demokratska stranka i Srpska napredna stranka su, kao što se od juče može videti, spremne da sednu i vode dijalog po beogradskim kuloarima, mimo institucija. Naročito vojvođanskih.

LSV

Ako im se u tom sastanku pridruži još i Vojislav Koštunica, biće to kompletna postava koja je i napravila ovaj i ovakav Ustav u kojem su preko noći izigrane vojvođanske institucije, a garancije njene autonomije pretočene u odredbu o najmanje sedam odsto budžeta, koja je zatim redovno kršena.

Tim Ustavom, napravljenim u dogovorima beogradskih stranaka, koji u Vojvodini nije ni dobio većinsku podršku, stvoreni su i uslovi da Ustavni sud danas obesmišljava autonomiju Vojvodine, a ona i njeni građani su dovedeni do prosjačkog štapa.

Upravo ovako, kao sada, nagodbenjaštvom stranaka sa centralom u Beogradu, našlo se načina da se bez obzira na to ko je na vlasti, Vojvodina zakine za milijardu evra, da se njena imovina ne vraća, da jedino prodaja NIS-a nije sporna, a da zakona o finansiranju nadležnosti nema osam godina. I da niko ne bude kriv što je Vojvodina već godinama nedovoljno razvijeni region.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u više navrata ukazivala na to da je potrebno rešiti pitanje autonomije Vojvodine, ali širokim konsenzusom. A ne kao što je to činjeno i do sada – međusobnim dogovorom dve beogradske stranke. Jer ćemo u protivnom ponovo biti svedoci prakse da se o Vojvodini odlučuje van Vojvodine i mimo njene volje.

Đorđe Stojšić
potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook