Šešelj bi opet da seli i unesrećuje građane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 28. 08. 2018. | Komentara: 0

Šešelj bi opet da seli i unesrećuje građane

Novi Sad, 28. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje najnovije izjave osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja o Kosovu. Šešelj je u svom starom maniru izneo ideju o razmeni stanovništva između krajeva Srbija i Kosova.

LSV

Šešelj je predložio da Albanci iz Preševa budu preseljeni u Štrpce, a da Srbi iz Štrpca budu preseljni u Preševo. Politički stavovi Vojislava Šešelja proizvodili su ratove i stradanja. Devedesetih godina je Šešelj pozivao na "čišćenje" teritorija i pozivao na razmenu stanovništva.

Njegova ideja "krvi i tla" dovela je to tragedije sremskih Hrvata i slavonskih Srba. Hiljade porodica moralo je da napusti svoje domove.
Politika Vojislava Šešelja tragedija je za srpski, ali i druge narode.

LSV ponavlja da je sramotno što osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj i dalje sedi u klupama Narodne Skupštine Republike Srbije.

Njegovo političko delovanje je katastrafalno za Srbiju i njene građane i potrebno je jasno osuditi njegove ideje. Vojislav Šešelj je Srbiji donosio samo zlo, nikada dobro!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.
Saopštenja | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Usvojeni amandmani LSV o vraćanju imovine i lustraciji

NOVI SAD - Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije usvojili su juče, prilikom glasanja o Zakonu o ministarstvima, dva amandmana koje je podnela Liga socijaldemokrata Vojvodine, pise Dnevnik.
Saopštenja | Subota, 05. 03. 2011. | Komentara: 0

Reagovanje: Kragujevačka gimnazija nije najstarija u Srbiji

Tvrdnjom da je kragujevačka gimnazija najstarija gimnazija u Srbiji, B92 je danas počinila grešku koja bi mogla poslati poruku da Vojvodina nije u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook