Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 12. 05. 2019. | Komentara: 0

Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

Novi Sad, 12. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednice Vlade Republike Srbije da se izjasni da li se slaže sa skandaloznim stavovima koje je u Banjaluci danas izneo član njenog kabineta Aleksandar Vulin.

LSV

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas u Banjaluci da Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima.

Ovakav stav Aleksandra Vulina u direktnoj je suprotnosti sa proklamovanom politikom poštovanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine koji zvanično zastupa vlast u Srbiji. Međutim, današnja izjava ministra u Vladi, Vulina, govori potpuno suprotno.

Bosna i Hercegovina ima svoje Oružane snage, a ideje o drugačijim bezbednosnim okvirima, koje je izneo Vulin, predstavljaju kršenje ustavno-pravnog sistema BiH i međunarodnih obaveza koje je Srbija, kao potpisnica Dejtonskog i Pariskog mirovnog ugovora, preuzela.

Tako grubo kršenje Dejtonskog sporazuma može samo da znači da se pojedini krugovi u današnjoj vlasti vraćaju ratnim ciljevima i metodama. Politički stavovi Aleksandra Vulina poznati su još od devedesetih godina. Od portparola JUL-a teško je očekivati bilo šta miroljubivo i konstruktivno.

LSV zahteva reakciju premijerke Brnabić. Ćutanje bi značilo podržavanje neozbiljne i opasne politike ponovnog „zveckanja oružjem“ u regionu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 18. 05. 2017. | Komentara: 0

Od 2.010 novozaposlenih u zdravstvu samo 270 za Vojvodinu

Od 2.010 zdravstvenih radnika koje Vlada planira da zaposli tokom ove godine, za celu Vojvodinu odobreno je samo 270, i to 229 za Klinički centar Vojvodine i 41 za Opštu bolnicu u Subotici.
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Bez odgovora nadležnih o problemima apoteka

Sve veći problemi u kojima se nalaze državne apoteke nisu dovoljno alarmantni da bi se nadležni državni organi pozabavili pronalaskom rešenja, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira na odgovorima od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravlja, kada i kako planiraju rešiti pitanje dugova, blokada računa i otežan rad državnih apoteka.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook