Španija i Katalonija moraju da se dogovore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 29. 10. 2017. | Komentara: 0

Španija i Katalonija moraju da se dogovore

Novi Sad, 29. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlasti Kraljevine Španije i Katalonije da dogovorom reše sva otvorena pitanja i na taj način spreče eskalaciju krize oko statusa Katalonije, koja je pre dva dana proglasila nezavisnost.

LSV

Iskustva ratova u bivšoj Jugoslaviji govore da se krizne situacije moraju rešavati razgovorima, a ne upotrebom sile.

Nadamo se da će svi politički akteri, kako u Španiji, tako i u Kataloniji, učiniti sve da se očuva mir i da se dopusti demokratsko izabranim institucijama da vode političke procese.

Svoj doprinos rešavanju ove krize mora dati i Evropska unija.

Zabrane, raspuštanja institucija, a pogotovo nasilje, nisu demokratska takovina i duboko su protivne principima na kojima počiva savremeni svet.


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook