Sprečiti povampirenje fašizma i nacizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 02. 2018. | Komentara: 0

Sprečiti povampirenje fašizma i nacizma

Novi Sad, 12. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na činjenicu da je u Republici Srbiji na delu prekrajanje istorije i otvorena glorifikacija dokazanih fašista i saradnika okupatora.

LSV

Nacistički pozdravi u centru Beograda, zahtevi da se Milanu Nediću podigne spomenik, kao i najave da bi Apelacioni sud mogao potvrditi  rehabilitaciju Nikole Kalabića, pokazuju duboku štetnost Zakona o rehabilitaciji koji je postao glavni instrument za relativizaciju njihove izdaje sopstvene zemlje i uloge u zločinima.

Zverstva Nikole Kalabića prema građanima sopstvene zemlje o čemu svedoči i spomen soba u Vraniću, isto kao i uloga samog Nedića u organizaciji logora Banjica, ne smeju nikada i ni zbog čega biti zaboravljeni ili umanjeni.

Republika Srbija je dužna da neguje tekovine narodno - oslobodilačke borbe, žrtve fašizma i časne građane koji su svojim životima platili slobodu naše zemlje. Isto tako, dužna je i da zaustavi i spreči brutalnu propagandu, izvrtanje činjenica, prekrajanje istorije i povampirenje fašizma i nacizma.

Krajnji je trenutak da najviši predstavnici vlasti ove zemlje to nedvosmileno kažu, a institucije preduzmu sve da tako i bude. Ili ćemo ponovo doći u situaciju da građani izađu na ulicu i fašiste zaustavljaju sami.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će glasati za predlog Liberalno demokratske partije u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Ponedeljak, 20. 11. 2017. | Komentara: 0

Država da zaustavi promociju mržnje i nasilja

Republika Srbija mora hitno preduzeti jasne i odlučne mere kojima će zaustaviti kršenje ljudskih prava, veličanje govora mržnje i promociju nasilja, u čega treba ubrojati i izostanak kazne za nasilnike koji su pre pet i po meseci „spasavali“ novinare tokom inaugracije.
Saopštenja | Nedelja, 19. 11. 2017. | Komentara: 0

Sela i celi krajevi Srbije nestaju, a Vlada ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da se malo pažnje posvećuje očuvanju sela u našoj državi.
Poslednji podaci Odbora za selo Srpske akadamije nauka govore o 1.200 sela koje su u fazi nestanka. Preko 50.000 kuća je prazno, a domaćinstva su u sve većoj meri staračka. 2700 sela nema nema vrtić, 270 sela nema Osnovnu školu, a u preko 500 sela ne postoji niti jedan jedini metar asfalitranog puta.
Saopštenja | Subota, 18. 11. 2017. | Komentara: 0

Saradnjom i antifašizmom protiv nekih novih ratova

Grad Vukovar u koji je JNA ušla na današnji dan pre 26 godina i dalje je jedan je u nizu dokaza da rane nastale ratovima devedesetih teško zarastaju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook