Sprečiti šovinističko divljanje radikala

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 26. 05. 2018. | Komentara: 0

Sprečiti šovinističko divljanje radikala

Novi Sad, 26. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da obezbede nesmetano održavanje festivala „Mirdita, dobar dan!“ koji 30. maja u Beogradu organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava.

LSV

Javnost je već danima obasuta šovinističkim ispadima predstavnika Srpske radikalne stranke, koji prete da će sprečiti održavanje festivala.

Šovinistička retorika Srpske radikalne stranke i njenog lidera, osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, poznata je još od devedesetih godina. Jezik mržnje, ali i konkretni postupci Šešeljevih radikala, vodili su u sukobe i velike nesreće i dobro su poznati građankama i građanima i Srbije i zemalja u okruženju.

Tolerisanje Šešeljeve politike apsolutno je nedopustivo. Državni organi, na žalost, ostaju nemi na očigledno kršenje Ustava i zakona Republike Srbije od strane funkcionera Srpske radikalne stranke.

Umesto da se Vojislavu Šešelju, po sili zakona, zbog pravosnažne zatvorske kazne od deset godina, oduzme poslanički mandat, nadležni organi ne čine ništa.

Za posledicu imamo divljačke pretnje građanima koji poštuju sve propise države Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da nadležno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova počnu da rade svoj posao i stanu na kraj šovinizmu osuđenog zločinca Vojislava Šešelja i njegove Srpske radikalne stranke!


Članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja Sedlarević



Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook