Sramotan napad na odbornika LSV u Vrbasu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 13. 05. 2018. | Komentara: 0

Sramotan napad na odbornika LSV u Vrbasu

Novi Sad, 13. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava ogorčenje zbog napada na odbornika Skupštine opštine Vrbas Maria Mažara.

LSV

Na portalu provereno.rs objavljen je tekst koji potpisuje autor J. Popović, a u kojem se na grub način negiraju građanska prava Maria Mažara. U isto vreme u tekstu se krše odredbe Ustava Republike Srbije, Zakona o zabrani diskriminacije i Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina.

Autor teksta J. Popović nizom grubih kvalifikacija pominje nacionalnu pripadnost Mažara, negira njegovo ustavno pravo na slobodan razvoj ličnosti i slobodu misli, te otvoreno poziva na nepoštovanje odredbi Ustava i Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina.

Još je gore što su ovaj sramotan tekst delili na društvenim mrežama i nosioci vlasti u opštini Vrbas.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnog tužilaštva da pod hitno reaguje i po službenoj dužnosti pokrene radnje koje za cilj moraju imati poštovanje najvažnijih pravnih akata Republike Srbije.

Srbija je država svih njenih građana i oni moraju uživati punu zaštitu!

 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 25. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbiji treba potpuno nova škola, reformisana i moderna!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da izbor Slavice Đukić Dejanović na poziciju ministarke prosvete neće doneti ništa dobro, novo ili značajno za obrazovni sistem naše zemlje. To je samo popunjavanje upražnjenog ministarskog mesta.
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 07. 2023. | Komentara: 0

Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine

U ovim trenucima nesagledivih posledica prirodne katastrofe koja je pogodila našu pokrajinu, čije su posledice dovele do znatnog urušavanja već oronule vojvođanske infrastrukture, moramo se suočiti i sa gorućom činjenicom da su nam posledice ovog nevremena samo ogolile sada već višedecenijski problem - dugotrajno zanemarivanje Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 20. 07. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Trideset tri godine Vojvodina je naš način života i ne damo da nam ga oduzmu

– Obeležavanje trideset treće godišnjice od osnivanja političke partije u Vojvodini i Srbiji uopšte nije zanemariv jubilej, s obzirom na to u kakvim okolnostima postojimo i radimo. U ovom periodu promenili smo četiri države, a nadam se da idemo ka petoj - Evropskoj uniji. U našoj istoriji bilo je uspona i padova. Lepih i manje lepih trenutaka ali kroz sve ove godine jedno je sigurno - mi smo stranka koja se zalaže za jaku, stabilnu i dostojanstvenu Vojvodinu – rekao je Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook