Sramotno odlikovanje Smilje Avramov

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 12. 02. 2015. | Komentara: 0

Sramotno odlikovanje Smilje Avramov

Novi Sad, 12. februar - Da je u Srbiji izvršena lustracija, malo je verovatno da bi Tomislav Nikolić danas bio predsednik države, a Smilja Avramov dobitnik državnog ordena.

LSV
 
Nakon odlikovanja Smilje Avramov, dobro poznate iz mračnih devedesetih godina prošlog veka, sledeće što se može očekivati od Tomislava Nikolića je da odlikuje i Vojislava Šešelja.
 
Ako se za politiku koja je donela stotine hiljada mrtvih i izbegličke kolone dodeljuju ordeni, onda stvarno treba da se zapitamo gde živimo.
 
Sve što je Smilja Avramov govorila i radila iz prvog ešalona Miloševićevih akademika kako tih devedesetih, tako i godinama posle, sprečilo bi svakog drugog predsednika, koji se makar deklarativno zalaže za evropski put svoje zemlje, da je uprkos njenoj akademskoj karijeri nagradi državnim odlikovanjem.  
 
Osim, naravno, onoga ko je takvu politiku i sam podržavao.
 
O rangu i društvu u koje je Smilja Avramov na ovaj način uvrštena, ne vredi ni govoriti.
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

Pre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Večeras 1000 vojvođanskih zastava u Subotici

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je sinoć 21. rođendan širom Vojvodine. Tim povodom sjajne žurke organizovane su u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici...
Saopštenja | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš počinje konsultacije

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu nacrta Zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš počinje danas konsultacije sa predstavnicima stranaka vladajuće koalicije sa ciljem da se otkloni nastali zastoj u radu te grupe, pišu Novosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook