Sramotno odlikovanje Smilje Avramov

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 12. 02. 2015. | Komentara: 0

Sramotno odlikovanje Smilje Avramov

Novi Sad, 12. februar - Da je u Srbiji izvršena lustracija, malo je verovatno da bi Tomislav Nikolić danas bio predsednik države, a Smilja Avramov dobitnik državnog ordena.

LSV
 
Nakon odlikovanja Smilje Avramov, dobro poznate iz mračnih devedesetih godina prošlog veka, sledeće što se može očekivati od Tomislava Nikolića je da odlikuje i Vojislava Šešelja.
 
Ako se za politiku koja je donela stotine hiljada mrtvih i izbegličke kolone dodeljuju ordeni, onda stvarno treba da se zapitamo gde živimo.
 
Sve što je Smilja Avramov govorila i radila iz prvog ešalona Miloševićevih akademika kako tih devedesetih, tako i godinama posle, sprečilo bi svakog drugog predsednika, koji se makar deklarativno zalaže za evropski put svoje zemlje, da je uprkos njenoj akademskoj karijeri nagradi državnim odlikovanjem.  
 
Osim, naravno, onoga ko je takvu politiku i sam podržavao.
 
O rangu i društvu u koje je Smilja Avramov na ovaj način uvrštena, ne vredi ni govoriti.
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook