Srbija puna obećanja, leda i rupa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 15. 01. 2017. | Komentara: 0

Srbija puna obećanja, leda i rupa

Novi Sad, 15. januar 2017 - Zimi su najvidljiviji svi nedostaci sabraćajne mreže u Republici Srbiji, koji dokazuju da nadležni samo obećavaju i to je jedino što rade. U prilog tome govore loši putevi, dotrajale željezničke pruge kao i neiskorišćenost rečnog saobraćaja.

LSV

Loši putevi se isto tako loše čiste od snega i leda, a  najave o mirnoj zimi na putevima, koje je pred Novi godinu dao v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, pokazale su se nerealnim.

Isto tako loše je i na rekama, a o tome svedoči i haos koji je led napravio na Dunavu kod Zemunskog keja, kada je santa leda oštetila veliki broj splavova i načinila veliku materijalnu štetu.

Tisa i banatski vodotoci i dalje su pod ledom kao i deo Save. Čime su nadležni poentirali u nesposobnosti. Najava da će ledolomci iz Mađarske priteći u pomoć samo je akcenat na njihovim propustima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ukazuje na ove probleme i insistira na ozbiljnijem pristupu održavanja celokupne saobraćajne mreže u Srbiji.

Država nije toliko siromašna da joj mreža puteva, pruga, reka i kanala bude održavana na nivou Srednjeg veka!

U čitavu ovi priču može se uključiti i obećanje koje je tačno pre dve godine dao predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Govoreći o rokovima za modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta Nikolić je obećao da će radovi biti gotovi za dve godine, odnosno januara 2017.godine.

Stigao je i januar, a radovi na pruzi nisu ni počeli.

Gospodo, vreme je za rad, a ne samo za obećanja!

 

Branislav Knežević
član Glavnom odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook