Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Novi Sad, 18. april 2024 - Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

LSV

Beogradska vlast je najavila da će svi učenici u Beogradu, odnosno njihovi roditelji, dobiti po 20.000 dinara, koje će u septembru upotrebiti za kupovinu udžbenika. Ta odluka je „slučajno“ doneta neposredno pred izbore.

Sramotno je da se u Srbiji čak i deca dele na „beogradsku“ i „onu preostalu“, iako smo navikli da je ova vlast spremna na sve zarad još jednog mandata.

Prosečne zarade zaposlenih u Beogradu su 30.000 dinara više od državnog proseka, pa je time još nelogičnije da pomoć dobija bogatiji deo zemlje, a onaj siromašniji  ostaje na marginama.

Centralizacija uništava Srbiju. Čini je siromašnom i pustom.

Mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatramo elementarnim da Vlada Srbije pokaže da Ustav nije samo mrtvo slovo na papiru i ispoštuje njegov član 13 u kojem jasno stoji da su svi građani Srbije jednaki.

Društvo ste uspešno podelili, nemojte deliti decu!

Bojana Begović
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook