Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Novi Sad, 18. april 2024 - Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

LSV

Beogradska vlast je najavila da će svi učenici u Beogradu, odnosno njihovi roditelji, dobiti po 20.000 dinara, koje će u septembru upotrebiti za kupovinu udžbenika. Ta odluka je „slučajno“ doneta neposredno pred izbore.

Sramotno je da se u Srbiji čak i deca dele na „beogradsku“ i „onu preostalu“, iako smo navikli da je ova vlast spremna na sve zarad još jednog mandata.

Prosečne zarade zaposlenih u Beogradu su 30.000 dinara više od državnog proseka, pa je time još nelogičnije da pomoć dobija bogatiji deo zemlje, a onaj siromašniji  ostaje na marginama.

Centralizacija uništava Srbiju. Čini je siromašnom i pustom.

Mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatramo elementarnim da Vlada Srbije pokaže da Ustav nije samo mrtvo slovo na papiru i ispoštuje njegov član 13 u kojem jasno stoji da su svi građani Srbije jednaki.

Društvo ste uspešno podelili, nemojte deliti decu!

Bojana Begović
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook