Što pre promeniti izborni zakon

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2019. | Komentara: 0

Što pre promeniti izborni zakon

Beograd, 19. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je izborni zakon loš i da ga je potrebno što pre promeniti.

LSV

Na takvo stanje upozoravamo već godinama, ali sluha za promenu izbornog zakona jednako nije bilo, bez obzira na to ko je na vlasti.

Na žalost, oni kojima je takav izborni zakon ranije odgovarao, danas bojkotuju i dijalog i izbore, umesto da se uključe i da zajedno dođemo do najboljeg rešenja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je učestvovala do sada i učestvovaće i ubuduće na svim okruglim stolovima i svim okupljanjima koja mogu doprineti promeni izbornog zakona i uslova za izbore.

Slobodni izbori su sam temelj demokratije i Liga socijaldemokrata Vojvodine će učestvovati na svim izborima na kojima postoji mogućnost da građani slobodno glasaju.

Sa druge strane, sigurno je da nećemo učestvovati na onim izborima na kojima se ne poštuju izborna pravila i krši izborna volja građana, kao što je to bio slučaj u Kovačici i Beloj Crkvi.

Predsednik
Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saša Šućurović
   




Saopštenja | Ponedeljak, 04. 04. 2016. | Komentara: 0

Pobeda LSV put ka punoj autonomiji Vojvodine

Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev poručio je večeras u Novom Sadu da je 7 odsto republičkog budžeta, koliko po Ustavu iznosi pokrajinski budžet, sramno malo, ali da je i ta ustavna odredba kršena čime je Vojvodina zakinuta za dve milijade evra.
Saopštenja | Subota, 02. 04. 2016. | Komentara: 0

Vlast odgovorna za anarhiju i bezakonje na vojvođanskim oranicama

Kikinda, 02. april - Liga paora Vojvodine upozorava na tešku situaciju širom Vojvodine i haos u kojoj državne oranice širom Vojvodine zauzima sve više uzurpatora i koja uskoro može za rezultat imati nove fizičke obračune.
Saopštenja | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Članstvo u EFA je veliko priznanje za LSV

Novi Sad, 01. april - Današnje pridruživanje Lige socijaldemokrata Vojvodine European Free Aliance je veliko priznanje za Ligu socijaldemokrata Vojvodine i njenu doslednu dvadesetšestogodišnju politiku – izjavio je danas na Korzici, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, nakon što je LSV jednoglasno primljena u članstvo Evropskog slobodnog saveza.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook