Sud vratio mandat Tiboru Vašu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 23. 01. 2013. | Komentara: 0

Sud vratio mandat Tiboru Vašu

NOVI SAD – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš, kome je na poslednjem zasedanju oduzet odbornički mandat, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da je Upravni sud odlučio da je zrenjaninska Skupština nezakonito postupila.

LSV

On je ovom prilikom tražio od odgovornih da podnesu ostavke na svoje funkcije.
- Danas sam poštom dobio odluku Upravnog suda, kojom se uvažava moja žalba i kojom se poništava rešenje Skupštine grada Zrenjanina od 22.decembra prošle godine. Ovakvom odlukom se potvrđuje da smo svi mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine bili u pravu kada smo upozoravali zrenjaninsku vlast da rade protivzakonito - istakao je Vaš. On je dodao da je zakon veoma precizno definisao slučajeve u kojima odbornički mandat sme da se oduzme i da u njegovom slučaju Skupština za to nije imala zakonsko utemeljenje.
- Sud je presudio i ja se u skupštinsku klupu vraćam kao pobednik, što sam i najavio kada su me primorali da je napustim. Opet je dokazano da gradski čelnici nisu dorasli da vode ovaj grad na pravičan i odgovoran način i da se trenutno bave sporednim stvarima, umesto da brinu o Zrenjaninu i njegovim građanima i građankama - rekao je Vaš, upozoravajući da je zrenjaninskoj vlasti najvažnije kako da sačuva skupštinsku većinu.
- Dokazali su da ne umeju da vode Zrenjanin. Zahtevam da odgovorni za ovo protivzakonito delo odgovaraju tako što će podneti ostavke na svoje funkcije - izjavio je Tibor Vaš.

(BILSV, 23.01.2013)Saopštenja | Sreda, 24. 07. 2024. | Komentara: 0

Osuđujemo izjavu Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje izjavu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje.
Saopštenja | Petak, 19. 07. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: LSV - VOJVOĐANI podržavaju opravdane zahteve poljoprivrednika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava svoju duboku solidarnost sa poljoprivrednicima koji su se našli u teškoj situaciji zbog neispunjenih obećanja i loše projekcije budžeta za poljoprivredu u protekloj godini.
Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook