U Poreču potpisan sporazum o saradnji IDS i LSV

Saopštenja | Petak, 13. 05. 2011. | Komentara: 0

U Poreču potpisan sporazum o saradnji IDS i LSV

NOVI SAD - Danas je u Istarskoj sabornici u Poreču potpisan sporazum o saradnji Istarskog demokratskog sabora i Lige socijldemokrata Vojvodine kojim će dve regionalne stranke dodatno učvrstiti i unaprediti dugogodišnje prijateljstvo.

Sporazum je u ime Istarskog demokratskog sabora potpisao predsednik IDS Ivan Jakovčić, a u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

"Potpisivanjem ovog sporazuma, formalizujemo dugogodišnje prijateljstvo LSV i IDS " izjavio je tom prilikom Bojan Kostreš, podsetivši da su mostovi i veze koje su uspostavili LSV i IDS pre deset godina, bili prvi koraci u približavanju Hrvatske i Srbije.

"Oduvek smo promoteri saradnje ne samo ove dve države, nego čitavog regiona. Zajedno se zalažemo za građansko društvo, multikulturalnost, multikofesionalnost i to nam je zajednički cilj. Potpisivanjem sporazuma sada možemo najaviti još veće napore i još bolju saradnju dve stranke " poručio je Bojan Kostreš, sa kojim u Poreču boravi u delegacija najviših funkcionera LSV.

Inače, u Poreču je u toku i konferecija "Regionalizam i regionalna saradnja".
Na panelu "Regionalizam i regionalni identitet" učesnicima se obratila potpredsednica Izvršnog odbora LSV Maja Sedlarević, a na panelu "Regionalizam i regionalna saradnja u Jugoistočnoj Evropi" portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine

Saopštenja | Utorak, 27. 09. 2022. | Komentara: 0

Mirović i Nedimović horor u poljoprivredi u Vojvodini predstavili kao bajku Republici Srpskoj i obećali podršku u hrani

U trenutku kada poljoprivrednici u Vojvodini u očaju smišljaju kako da završe setvu u uslovima previsokih cena veštačkog đubriva i dizela, hvataju se za glavu očajni nakon katastrofalne žetve zbog suše, Igor Mirović je proglašava najsnažnijom poljoprivrednom oblašću i obećava pomoć Republici Srpskoj.
Saopštenja | Nedelja, 25. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Preobučeni radikali nas ponovo vode u izolaciju

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da poništi skandalozni i štetni Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Ruske Federacije za naredne dve godine, koji su u Njujorku potisali šefovi diplomatija dve zemlje.
Saopštenja | Subota, 24. 09. 2022. | Komentara: 0

Vojvođani prvi put znatno ispod državnog proseka zarada, a Mirović maše velikim investicijama

Ironična je izjava Igora Mirovića da će ovo biti godina velikih investicija u Vojvodini, ako je poznato da je prosečna zarada za jun 72.900 dinara, a u Vojvodini tek 69.200, znači 3.700 dinara ispod proseka države.