U Poreču potpisan sporazum o saradnji IDS i LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 13. 05. 2011. | Komentara: 0

U Poreču potpisan sporazum o saradnji IDS i LSV

NOVI SAD - Danas je u Istarskoj sabornici u Poreču potpisan sporazum o saradnji Istarskog demokratskog sabora i Lige socijldemokrata Vojvodine kojim će dve regionalne stranke dodatno učvrstiti i unaprediti dugogodišnje prijateljstvo.

Sporazum je u ime Istarskog demokratskog sabora potpisao predsednik IDS Ivan Jakovčić, a u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

"Potpisivanjem ovog sporazuma, formalizujemo dugogodišnje prijateljstvo LSV i IDS " izjavio je tom prilikom Bojan Kostreš, podsetivši da su mostovi i veze koje su uspostavili LSV i IDS pre deset godina, bili prvi koraci u približavanju Hrvatske i Srbije.

"Oduvek smo promoteri saradnje ne samo ove dve države, nego čitavog regiona. Zajedno se zalažemo za građansko društvo, multikulturalnost, multikofesionalnost i to nam je zajednički cilj. Potpisivanjem sporazuma sada možemo najaviti još veće napore i još bolju saradnju dve stranke " poručio je Bojan Kostreš, sa kojim u Poreču boravi u delegacija najviših funkcionera LSV.

Inače, u Poreču je u toku i konferecija "Regionalizam i regionalna saradnja".
Na panelu "Regionalizam i regionalni identitet" učesnicima se obratila potpredsednica Izvršnog odbora LSV Maja Sedlarević, a na panelu "Regionalizam i regionalna saradnja u Jugoistočnoj Evropi" portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook