Usmerite se na razvoj društva, a ne na provociranje suseda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 22. 11. 2018. | Komentara: 0

Usmerite se na razvoj društva, a ne na provociranje suseda

Novi sad, 22. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast u Srbiji, a pre svega pojedine ministre u Vladi, da prestanu sa provokatorskim izjavama i politikom sukoba u regionu. Podsećamo da je Srbija priznala sve svoje susede, kao nezavisne i suverene države i vlast ima obavezu da se prema toj činjenici odnosi dosledno i odgovorno.

LSV

To znači da se mora uvažiti da i Crna Gora i Makedonija imaju svoje interese i u međunarodnim institucijama glasaju u skladu sa njima, a ne u skladu sa trenutnim očekivanjima Srbije.

Naši susedi ne mogu plaćati cenu pogrešne politike koju je Srbija vodila na Kosovu u vreme Slobodana Miloševića. Uvrede koje je Aleksandar Vulin uputio Crnoj Gori i Makedoniji primer su sramotne i ratnohuškačke retorike, koja će najviše štete naneti samoj Srbiji. Država koja ima Vulina za ministra ne može obezbediti svojim građanima mirnu i prosperitetnu budućnost.

LSV podseća da je Srbija po ekonomskim parametrima jedna od najnerazvijenijih država u regionu i da ima najniže plate i penzije u regionu. Zbog toga, smatramo da je vreme da ministri u Vladi Srbije prestanu da se bave našim susedima i počnu da se koncentrišu na ogromne probleme u našem društvu. Srbija neće izaći iz teške situacije u kojoj se nalazi dok njena politička elita ne počne svoje napore da usmerava na razvoj i oporavak našeg društva, a ne na stalnu pretenziju da upravlja našim susedima.

Srbija ne može biti ostrvo na Balkanu. Svi naši susedi su se, za razliku od Srbije, jasno opredelili za evroatlanske integracije i u skladu sa tim se ponašaju. LSV smatra da Srbija mora da se suoči sa realnošću, povuče bolne i hrabre poteze, jer samo tako može početi oporavak. Izazivanje konflikata sa susedima i održavanje „zamrznutog konflikta“ na Kosovu najviše šteti samoj Srbiji i njenim građanima. Mir i stabilnost u regionu, pomirenje i dobrosusedstvo najpreči su interesi svih građana. LSV poziva sve činioce vlasti u Beogradu da se u skladu sa tim ponašaju i deluju.
 

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook