VIDEO: Bojan Kostreš - NOVO LICE VOJVODINE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 10. 10. 2023. | Komentara: 0

VIDEO: Bojan Kostreš - NOVO LICE VOJVODINE

Upoznajte Bojana Kostreša na video linku: https://www.youtube.com/watch?v=Hh6tu-P6wXI

LSV

Bojan Kostreš izabran je za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine u novembru 2022. godine i drugi je predsednik stranke od njenog osnivanja.

Njegovi prioriteti u političkom radu su jačanje ustavnog, ekonomskog i privrednog položaja Vojvodine, kao i bespogovorni ulazak Republike Srbije u Evropsku uniju.

Zalaže se za političku stabilnost i pravičnu raspodelu onoga što se u Vojvodini zaradi. „Da o raspodeli novca zarađenog u vojvođanskim selima, opštinama i gradovima odlučujemo mi sami a ne vlast u Beogradu.“

Jačanje, osavremenjavanje i podmlađivanjje stranke su mu prvi prioriteti kada je u pitanju stranački rad. Insistira na direktnoj komunikaciji sa svakom članicom i svakim članom stranke i veliki je zagovornik konstantne komunikacije sa građankama i građanima Vojvodine.

Bojan Kostreš je rođen 25. avgusta 1974. godine, u Zrenjaninu. Po zvanju je diplomirani ekonomista.

U Ligu socijaldemokrata Vojvodine učlanjuje se prvim danom svog punoletstva. Ulaskom u stranku od prvog dana se posvetio osnivanju Opštinskog odbora LSV Zrenjanin, velikog broja mesnih odbora po Vojvodini i njihovom povezivanju i umrežavanju, osnivanju Lige vojvođanske omladine, Foruma žena LSV i niza drugih stranačkih organizacija. Osnivač je i prvi glavni i odgovorni urednik ligaških novina „Slobodna Vojvodina“.

Za predsednika Opštinskog odbora LSV Zrenjanin prvi put je izabran 1995. godine. Bio je potpredsednik LSV od 1997. do 2001. godine a nakon toga je na stranačkim kongresima biran za generalnog sekretara stranke i predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.  

Od 1999. do 2000. godine. intenzivno radi na organizovanju antirežimskih demonstracija i protesta i u tom periodu je, od strane tadašnjeg Miloševićevog režima, privođen 15 puta.

Na Petom redovnom kongresu LSV izabran je za zamenika predsednika LSV, a u sklopu svih predizbornih kampanja prihvatao se poslova šefa Izbornog štaba stranke.

Od 2000. do 2003. godine izabran je za poslanika u Skupštini Srbije kada je i preuzeo odgovornost šefa poslaničke grupe LSV. 

Kada je 30. oktobra 2004. godine postao predsednik Skupštine AP Vojvodine, najmlađi u istoriji ovog parlamenta, najavio je da će njegov najvažniji zadatak biti vraćanje ustavnog položaja Vojvodine. 

U tom periodu neumorno radi na odbrani Vojvodine i prava njenih građanki i građana, na poboljšanju kvaliteta i povećanju ingerencija Autonomne Pokrajine Vojvodine. U isto vreme je inicirao i predvodio kampanju protiv donošenja štetnog Ustava Republike Srbije. Pozvao je na bojkot i taj Ustav u Vojvodini nije prošao. Pobunio se protiv nasilnog nametanja koncesija na autoput u Vojvodini, koju je ondašnja centralistička vlast pokušavala da sprovede. I u toj borbi je uspeo.  

Posle izbora 2008. izabran je za poslanika Narodne skupštine Republike Srbije. U tom periodu bio je i član Odbora za ustavna pitanja, kao i predsednik Komisije za izradu Predloga zakona o javnoj svojini. 

Na izborima održanim 6. maja 2012. ponovo je izabran za poslanika u republičkom parlamentu i bio je predsednik poslaničke grupe LSV-a. Za narodnog poslanika izabran je i na izborima 2014. godine. I u tim poslaničkim mandatima posvećeno je radio na odbrani Vojvodine i svih koji u njoj žive od narastajućeg broja centralističkih političara i njihovih nastojanja da Vojvodina nestane.

Bojan Kostreš je veliki ljubitelj pasa, zaljubljenik u istoriju i svoje selo Tomaševac u kojem živi.



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook