Vinovnici paljenja pekara moraju imati ime i zatvorsku kaznu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 10. 2015. | Komentara: 0

Vinovnici paljenja pekara moraju imati ime i zatvorsku kaznu

Novi Sad, 16. oktobar - Ni posle godinu dana nema vesti o suđenjima uhapšenima za paljenje pekara u Vojvodini.
 
LSV

Nakon zbivanja na utakmici Srbija- Albanija, pre godinu dana u periodu od 16 do 21. oktobra u Vojvodini su paljene, kamenovane ili na drugi način vandalizovane pekare u Somboru, Novom Sadu, Staroj Pazovi  Bečeju, Banovcima i Vršcu.
 
Samo zato, što su njihovi vlasnici, naše komšije, pripadnici albanske ili goranske nacionalne zajednice.
 
Zapaljena su bila i vrata džamije u Subotici.
 
Iako je policija odreagovala i pronašla vinovnike, godinu dana kasnije se još ne zna ništa o početku njihovog suđenja ili kaznama.  
 
Nije dovoljno da policija odradi svoj posao do kraja, ako sudovi ne presuđuju.
A, ovi slučajevi, koji šire međunacionalnu mržnju i netrpeljivost morali su i moraju imati hitan epilog na sudu kako bi bila poslata jasna poruka da su nedopustivi i da će biti oštro sankcionisani.
 
Zato smo pre godinu dana rekli, a danas ponavljamo: vinovnici ovih krivičnih dela moraju imati ime, prezime i zatvorsku kaznu.
 
Da je tako bilo, pre osam dana ne bismo bili zabrinuti uoči nove utakmice Srbija-Albanija i pozivali da naše komšije policija preventivno zaštiti.
 
Članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja Sedlarević



Saopštenja | Nedelja, 11. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanici LSV protiv Predloga zakona o železnici

NOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je donelo odluku da narodni poslanici LSV glasaju protiv Predloga zakona o železnici zbog toga što on ekonomski šteti Vojvodini i ne sadrži princip na kojem LSV insistira, a to je da onaj ko je finansirao, izgradio i ulagao u neku imovinu, treba da nad njom ima upravljačka, osnivačka i vlasnička prava.
Saopštenja | Sreda, 31. 08. 2011. | Komentara: 0

Otkriven napadač na prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je brzu reakciju MUP-a u otkrivanju osumnjičenog za razbijanje prozora na prostorijama LSV u Sremskim Karlovcima. Kako je danas na konferenciji za novinare istakla portparolka LSV Aleksandra Jerkov, brzo otkrivanje počinilaca ovog nedela nije bitno samo zbog Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Nedelja, 28. 08. 2011. | Komentara: 0

Kamenovane prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD - Prostorije opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u centru Sremskih Karlovaca, napadnute su noćas i tom prilikom su polupana stakla na ulaznim vratima i prozoru do ulice. Iz kancelarije ništa nije otuđeno, policija je obavila uviđaj, a šteta će naknadno biti procenjena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook