Vladavina straha u Vojvodini, bez zaštite policije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 21. 12. 2016. | Komentara: 0

Vladavina straha u Vojvodini, bez zaštite policije

Novi Sad, 21. decembar 2016 - Posledica nemilih događaja u mestima Vojvodine, od kojih je poslednji imao epilog dve osobe koje su preminule u noći između utorka i srede u Novom Sadu, posledica su nemogućnosti pravovremene reakcije organa Ministarstva unutrašnjih poslova. 

LSV

Uz najoštriju osudu događaja u kom su tragično prekinuta dva života, važno je podsetiti se kako je ova okolnost mogla biti sprečena. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u prethodnom periodu u više navrata ukazivala na probleme koji postoje, kao što su ugrožena bezbednost ljudi i imovine, a svi smo svedoci obračuna huligana, dilera narkotika i kriminalaca. 

U našim zahtevima je formiranje vojvođanske policije, koja je postojala u Vojvodini, imalo za cilj podizanje nivoa bezbednosti na najviši nivo, kakav je i bio pre dve decenije. Na taj način bi se na ovakve probleme reagovalo pravovremeno, bez ostavljanja prostora da se na rad kriminalnih grupa samo konstatuje, a ne radi preventivno. 

Vojvodina je bila poznata po radu svoje policije, a Novi Sad je bio jedan od najbezbednijih gradova u bivšoj Jugoslaviji. Nije bilo mafijaša koji su se krili iza navijačkih šalova. 

Nije bilo obračuna, pucnjava i prebijanja na smrt. 

Povećanja broja policijskih službenika nije dovoljna mera za bezbednost i efikasniji rad policije. Liga socijaldemokrata se zalaže za formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu u sklopu postojeće organizacione strukture Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno reosnivanje nekadašnje vojvođanske policije. 

Drugačija struktura i postojanje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu sa sedištem u Novom Sadu bi značajno doprineli u borbi protiv svakog oblika kriminala i nasilja. Na taj način, osiguravamo bržu reakciju, koja se ne može dobiti centralizovanom organizacijom Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, kako je trenutno. 

Aleksandar Jovanović
potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook