Vojvođani potpisali koaliciju za izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 17. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani potpisali koaliciju za izbore

Novi Sad, 17. novembar 2023 - Danas su u Novom Sadu Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na izborima za poslanike u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine.

LSV

Koaliciona lista, za koju su sporazum potpisali čelnici stranaka Bojan Kostreš, Aron Čonka i Olena Papuga, nosiće naziv VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu, a cilj liste je staviti Vojvodinu u fokus na predstojećim izborima, jer Vojvodina mora da bude faktor promene od dosadašnjeg štetnog centralizovanog sistema vlasti.

Potpisnici sporazuma su istakli da će ovim političkim savezom obezbediti da i Vojvodina bude tema na izborima 17. decembra, a kao jedini borci za napredak Vojvodine uvereni su u veliko poverenje Vojvođana, ljudi koji žive ovde zajedno sa njima.

Vojvođani će se na predstojećim izborima zalagati za suštinsku decentralizaciju Srbije, kako bi Vojvodina kao autonomna pokrajina dobila administrativna ovlašćenja koja treba da joj pripadaju u skladu sa tim statusom, te kako bi na raspolaganje dobila više vojvođanskog novca koji se trenutno uplaćuje u republički budžet. Samo tako možemo rešavati svakodnevne i ključne probleme Vojvođana kao što je loša situacija u zdravstvu, loša infrastruktura, neispravna pijaća voda, neadekvatan obrazovni sistem, prava nacionalnih zajednica i mnoge druge, koje centralna vlast, kilometrima daleko u Beogradu, ne želi da rešava.

Kostreš, Čonka i Papuga su pozvali sve građane da im se pridruže u borbi za demokratsku, građansku, multietničku i evropsku Vojvodinu.
Građani već danas mogu svojim potpisom podržati kandidaturu liste u svojim mestima širom Vojvodine.



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook