Vojvođani traže podelu prihoda Vojvodine na ravne časti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani traže podelu prihoda Vojvodine na ravne časti

Novi Sad, 20. novembar 2023 - Programom „Na ravne časti“ Vojvođani će se na pokrajinskim izborima boriti da se novac koji uplate u republički budžet pošteno podeli - trećina državi, trećina Vojvodini i trećina gradovima i opštinama.

LSV

Predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš najavio je centralni deo programa „Na ravne časti“ s kojim će koalicija Vojvođani izaći na predstojeće pokrajinske izbore u decembru. U YouTube videu Kostreš je slikovito obrazložio problem trenutne raspodele prihoda od poreza koje građani Republike Srbije uplaćuju u državni budžet. Najveća većina svih davanja građana iz cele Srbije ostaje u Beogradu, što onemogućava adekvatan razvoj drugih sredina iz kojih taj novac i stiže.

- Vojvođanima centralna vlast već godinama vraća samo mrvice od onog što uplate u budžet Srbije. U budžet Srbije uplatimo pet dinara a vraća nam se samo jedan dinar, to je nepravda. Mi Vojvođani tražimo da naše prihode podelimo na ravne časti - trećina državi, trećina pokrajini, trećina gradovima i opštinama - rekao je u videu Bojan Kostreš, predsednik Vojvođana LSV

U celom programu stranke Vojvođani LSV „Na ravne časti“ na web stranici Vojvođani detaljno razlažu problem koji nameravaju da reše suštinskom decentralizacijom Srbije, kako bi svi delovi mogli sami da se razvijaju u skladu sa svojim potrebama. 

- Uspostavićemo ravnomernu raspodelu prihoda od poreza i doneti Vojvodini i njenim gradovima dovoljno novca za razvoj, a da pritom ne zanemarujemo obaveze prema državi – čist račun duga ljubav - navodi se u programu.

U programu stranke navedeno je osam područja na kojima će insistirati za bolju budućnost Vojvodina, a za šta je jedan od glavnih preduslova upravo pomenuta decentralizacija i obezbeđivanje da ono što se stvori u Vojvodini, u Vojvodini i ostaje.

Koaliciju Vojvođani za pokrajinske izbore čine Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu, a samostalnu kandidaturu najavili su kako bi i Vojvodina bila tema na ovim izborima, da se i Vojvođani pitaju za njihove potrebe. Cilj je u fokus staviti Vojvodinu, jer Vojvodina mora da bude faktor promene od dosadašnjeg štetnog centralizovanog sistema vlasti.

Danas su Vojvođani LSV predstavili novu web stranicu vojvodjani.rs gde možete pratiti sve vesti i aktivnosti vezane uz predstojeće decembarske izbore.



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook