Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Novi Sad, 4. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.

LSV

Cena evro dizela u Srbiji je 183 dinara za litar, dok je cena evro dizela u Hrvatskoj 143 dinara za litar.

Razlika u ceni od 40 dinara, sa dnevnom potrošnjom goriva u Srbiji od 12 miliona litara, je iznos od četiri miliona evra koje NIS i Rusi svakoga dana ukradu od građana Srbije i Vojvodine.

Svima je jasno da Rusi sa NIS-om ostvaruju dobit od jedne milijarde evra godišnje otimanjem i krađom od građana naše zemlje.

Cena gasa u Evropskoj uniji je 280 dolara za 1.000 kubika, dok Srbija za istu količinu istog gasa plaća Rusiji 340 dolara, što u sezoni pravi razliku od milion evra dnevno.

Tražimo da Vlada Republike Srbije hitno uskladi izvore snabdevanja sa Evropskom unijom, kao i da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije kako bi sprečila dalju pljačku građana svoje zemlje.

Vojvođani pitaju predsednika Srbije do kada važi bratska cena.

Vojvođani, privreda, poljoprivreda i ostali građani ne žele da plaćaju bratsku cenu koja služi za pljačku građana.

Mlađen Malešević
Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI



Saopštenja | Utorak, 11. 04. 2023. | Komentara: 0

LSV: Greška je uvoditi porez na kućne ljubimce, a ne rešavati problem zaštite životinja temeljno

Liga socijaldemkrata Vojvodine smatra da pitanju uvođenja poreza na kućne ljubimce treba prići ozbiljno i rešavati ga u sklopu što kvalitetnijeg uređenja oblasti zaštite životinja.
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 04. 2023. | Komentara: 0

LSV: Sekretar Sakalaš da spreči kršenje Ustava, zakona i pokrajinskih propisa u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša da lično dođe u Zrenjanin i uveri se da lokalna vlast, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, nije postupila po nalogu pokrajinske inspekcije i ponovo istakla zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradu Skupštine grada.
Saopštenja | Petak, 07. 04. 2023. | Komentara: 0

Umesto siromašnog šminkanja napraviti ozbiljna ulaganja u zdravstvo

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Vlada Srbije, nadležno ministarstvo ili najpre predsednik Srbije, koji preuzima sve te uloge a koje nisu u njegovoj nadležnosti po zakonu, organizuju i naprave kvalitetan plan kako da se ublaži intenzivan odlazak zdravstvenih radnika iz zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook