Vratiti Vojvodini nadležnost nad Fruškom gorom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 21. 03. 2016. | Komentara: 0

Vratiti Vojvodini nadležnost nad Fruškom gorom

Novi Sad, 21. mart - Fruška gora sve više liči na golet i Svetski dan šuma, 21. mart, dočekuje sa manje stabala nego što ih je imala prošle godine.

 
Pored problema bespravne seče, nedavno je na zahtev jednog manastira na Fruškoj gori posečeno 10 hektara bagrema. Sečom ovih stabala narušen je ekosistem, preti opasnost od erozije i zagađenja vazduha.
  
Nadležnost nad jedinim nacionalnim parkom u Vojvodini je u rukama Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Odgovor na poslaničko pitanje LSV o razlozima te seče – od Ministarstva nije stigao ni posle gotovo mesec dana.
 
Kada se zna da je pošumljenost Vojvodine svega šest procenata, a da je evropski prosek više od 40 odsto, neplanska seča koja uzima maha i na tim jedva pošumljenim parcelama, kakva je Fruška gora, postaje zabrinjavajuća.
 
Ovo je još jedan dokaz zašto je važno da se Vojvodini vrati nadležnost nad Nacionalnim parkom „Fruška gora“.
 
Nada Lazić,
narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook