Za napad na Radišića jednako krivi i napadači i crtači meta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 02. 02. 2018. | Komentara: 0

Za napad na Radišića jednako krivi i napadači i crtači meta

Novi Sad, 02. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro osuđuje  napad na Nikolu Radišića, novinara Televizije N1. Posebno ističemo činjenicu da je ovo već  ko zna koji put da otvoreno  targetiranje od strane predsednika države i funkcionera vlade dovodi do pretnji i napada na one koje su u svojim huškačkim govorima označili kao neprijatelje.

LSV

Poznati scenario da višegodišnje  etiketiranje nekog kao izdajnika i neprijatelja, na kraju dovodi do napada na tu ličnost ostvario se i ovog puta.

To što ostrašćene pristalice vladajuće partije smatraju da imaju pravo da nekom psuju mater "američku" i "izdajničku" posledica je i toga što većina počinilaca takvih dela nikad nije za njih snosila posledice.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita one koji svojim izjavama stvaraju huškačku atmosferu protiv pojedinaca i institucija da li su svesni odgovornosti i posledica koje njihov govor mržnje proizvodi, ili je takav ishod i krajnji cilj kako bi se obezbedila apsolutna poslušnička atmosfera i neprikosnoveno jednoumlje.

LSV zato od nadležnih institucija zahteva da napadači na Nikolu Radišića budu pronađeni, najstrože kažnjeni a javnost adekvatno obaveštena o kažnjavanju ovog divljačkog ponašanja.

Od državnih funkcionera očekujemo da se dozovu pameti i počnu da rade svoj posao, za koji su izabrani i plaćeni, a ne da smišljaju nove neprijatelje i crtaju mete na njima, kako bi skrenuli pažnju sa svojih neuspeha i nesposobnosti da obezbede stanovništvu pristojan život.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook