Zabranite SNP Naši!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 04. 2013. | Komentara: 0

Zabranite SNP Naši!

NOVI SAD, 6. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ustavni sud i sve ostale nadležne institucije da po hitnom postupku, momentalno zabrane rad SNP Naši.

LSV

Četiri meseca nakon odluke Ustavnog suda da ne zabrani njihov rad SNP Naši još većom silinom seje mržnju po Srbiji.

Tokom četiri meseca, pravili su crne spiskove, određivali ko su patriote a ko izdajnici i špijuni, pretili medijima, nevladinim organizacijama, pojedincima i palili zastavu Vojvodine.

Tužilaštvo i ministar pravde i predsednik Ustavnog suda su najavljivali da je moguće pokrenuti novi postupak za zabranu ove organizacije ekstremista i huligana.

Pošto se ništa nije dogodilo, održavali su performanse uprkos zabrani policije, upadali na tribune, poručivali da će “ko kaže da je Kosovo nezavisno ostati bez glave”, vređali mrtvog  Zorana Đinđića, a njegov bulevar preimenovali u “Bulevar Ratka Mladića”, počeli kampanju protiv stranih banaka, a danas i nastavili sa plakatima mržnje i progona.

Šta još treba da se dogodi? Treba li da krenu u odstrel po spiskovima koje prave?

Ujedno, pozivamo medije da prestanu da SNP Naši i slične organizacije nazivaju desničarskim jer to nisu.

Ovo su ekstremisti i huligani.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 10. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV traži Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje

NOVI SAD - Predsednica Kluba penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica Predsedništva LSV Nada Lazić istakla je da je poseban problem naših najstarijih sugrađana nemogućnost adekvatnog i pravovremenog lečenja. Prema njenim rečima, zbog rasporeda medicinskih ustanova po Vojvodini i usluga koje se u njima pružaju, mnogi su prinuđeni da za odlazak kod specijaliste, pa i kod lekara opšte prakse odlaze u druga mesta.
Saopštenja | Nedelja, 10. 04. 2016. | Komentara: 0

Sramno je što su poljoprivredne penzije niže od socijalne pomoći

ZMAJEVO - U Srbiji ima 200.000 poljoprivrednih penzionera, od kojih čak 155.000 prima zemljoradničku penziju od 10.500 dinara, a samo u januaru ove godine čak 30.400 ih je koji su primili manje od 10.400 dinara za mesec dana, upozorio je juče na tribini Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zmajevu koordinator Lige paora Vojvodine za Južnobački okrug Svetozar Botić. Upitao je i da li je moguće da je socijalna pomoć veća od jedne zemljoradničke penzije, kad se zna da radni vek poljoprivrednika traje 70, 80 godina.
Saopštenja | Subota, 09. 04. 2016. | Komentara: 0

Borićemo se dok Vojvodina ponovo ne bude najrazvijenija

NOVI SAD - Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Pančeva Marinika Tepić naglasila je da su se ligašice i ligaši 26 godina borili za Vojvodinu i da će to činiti i u narednom periodu sve dok Vojvodina ponovo ne bude najrazvijenija pokrajina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook