Zahtev Ministarstvu zdravlja za bolje uslove u porodilištima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 25. 01. 2017. | Komentara: 0

Zahtev Ministarstvu zdravlja za bolje uslove u porodilištima

Novi Sad, 25. januar 2017 - Prilikom najava ulaganja u oblasti zdravstva, koje je planirano u narednom periodu, zanemareno je postojeće stanje i potreba za humanijim boravkom u toku bolničkog lečenja dece, starijih, kao i boravka porodilja u ginekološko-akušerskim klinikama nakon porođaja. 

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da bi daleko veći efekat imalo ulaganje u uslove koje zatiču porodilje na održavanju trudnoće ili boravkom na ginekološko-akušerskim klinikama. 

Da li je ministar zdravlja obavio kontrole kakvu hranu jedu porodilje, jer društvenim mrežama ponovo kruže fotografije obroka koji su deljeni u toku praznika, ukazujući kako je stanje u zdravstvu i gore nego što se misli? 

Nakon pritiska javnosti 2014. godine, kada su objavljivane fotografije obroka deljenih porodiljama širom Srbije, Ministarstvo zdravlja je formiralo radnu grupu koja je pripremila smernice za ishranu trudnica i porodilja. Nakon toga je došlo do manjeg pomaka, uvođenjem užina i raznovrsne, ukusne hrane koja zadovoljava sve nutritivne vrednosti. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Ministarstva zdravlja da kontroliše uslove boravka pacijenata i pacijentkinja na bolničkom lečenju, kako bi se izbegle nove incijative javnosti i akcije preko društvenih mreža. 

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Ana Pataki 



Saopštenja | Sreda, 09. 05. 2012. | Komentara: 1

Pastor da se izvini, ili ide na sud

Novi Sad, 09. maja - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora da se izvini i povuče izjavu o sumnji u rezultat koji je LSV ostvarila na izborima.
Saopštenja | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Dve decenije početka egzodusa iz Vojvodine

NOVI SAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak danas je podsetio da se 6. maja navršava 20 godina od mitinga Srpske radikalne stranke u mestu Hrtkovci, gde su Šešeljevci pročitali spisak od 18 porodica koje se moraju iseliti iz tog mesta.
Saopštenja | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 1

Važno je utvrditi gde je diplomirao kandidat za predsednika Srbije

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je večeras da treba hitno razrešiti da li je i na kojem fakultetu je diplomirao kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Republike Srbije Tomislav Nikolić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook