Zamenica predsednika Skupštine grada ukaljala ugled Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 03. 2019. | Komentara: 0

Zamenica predsednika Skupštine grada ukaljala ugled Novog Sada

Novi Sad, 11. mart 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad najoštrije osuđuje prisustvo zamenice predsednika Skupštine grada Branke Bežanov na četničkom skupu u Višegradu.

Taj skup je izazvao veliko uznemirenje i u samoj Bosni i Hercegovini i u čitavom regionu.

LSV

Bez obzira da li je sebi dala za pravo da na tom skupu učestvuje kao građanka ili je venac Draži Mihailoviću položila kao funkcionerka Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), Branka Bežanov je morala biti svesna da će svojim prisustvom ukaljati ugled Novog Sada.

Ona je i zamenica predsednika Skupštine grada Novog Sada, Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021. I, kao neko ko predstavlja takvu instituciju, takvog grada, nije smela biti tamo.

Najmanje što bi Branka Bežanov morala da učini, jeste da shvati svoju grešku i da se  izvini za sramotu i štetu koju je nanela Novom Sadu.

Budući da je Liga socijaldemokrata Vojvodine članica komunalne koalicije u kojoj učestvuje i POKS, ovim putem se zvanično ograđujemo od tog čina.

Podsetimo, ovo je drugi put za manje od godinu dana da funkcioneri i funcionerke POKS nanose ljagu Novom Sadu.

Prošli put je to učinjeno aprila 2018. kada je odbornik Pokreta obnove kraljevine Srbije sa četničkom kokardom na glavi za skupštinskom govornicom izjednačio komunizam i fašizam, a čemu su se odbornici i odbornice LSV tada tome najoštrije suprotstavili.

Krajnje je vreme da se funkcionerima i funkcionerkama POKS stavi do znanja da nemaju pravo da svojom ideologijom blate Novi Sad.
 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Saopštenja | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Ponovo jasno gde je koren nasilja u Srbiji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje nasilje u Beogradu i očekuje da svi huligani budu najstrožije kažnjeni. Sve što se desilo još jednom pokazuje gde je koren nasilja u Srbiji i zašto je Srpska radikalna stranka trebalo da bude zabranjena. Takođe, ponovo se vidi i zašto bi Ustavni sud trebalo da zabrani Obraz i ostale neonacističke i ekstremističke organizacije.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Sramna izjava Vučića

NOVI SAD - Sramna je izjava zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u kojoj fašističkim naziva ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook