Zastava je simbol Vojvođana - Vratićemo ih u parlament

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 02. 2022. | Komentara: 0

Zastava je simbol Vojvođana - Vratićemo ih u parlament

Novi Sad, 27. februar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je na današnji dan, pre 18 godina, Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine donela odluku kojom je ustanovljena zastava Vojvodine.

LSV

Zastava je mnogo više od simbola – ona je podsetnik da pokrajina Vojvodina postoji i da se za bolju Vojvodinu moramo boriti svaki dan u mesnim zajednicama, lokalnim skupštinama, pokrajinskom parlamentu, kao i u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Autonomija Vojvodine je mnogo više od odluke o zastavi – ona podrazumeva jake institucije, ekonomski razvoj, brigu o resursima i bogatstvu i kvalitetniji život Vojvođanki i Vojvođana.

Narodni poslanici, kojima Vojvodina nije samo geografska odrednica, već ključna vrednost i cilj, i kojima su vojvođanske pruge i putevi važniji od beogradskog metroa, moraju da predstavljaju glas Vojvodine. Oni će u Skupštinu doneti zastavu Vojvodine, i sa njom pitanja vodosnadbevanja njenih građana, zabrane seče šuma, fiskalne decentralizacije, bezbednosti građana, većih subvencija za paore i ulaganja u sela. Oni će se u Skupštini Srbije iskreno boriti za bolji život Vojvođana.

Na dan kada obeležavamo punoletstvo naše vojvođanske zastave poručujemo – autentične predstavnike Vojvodine moramo da vratimo u parlament!


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook