Zastava je simbol Vojvođana - Vratićemo ih u parlament

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 02. 2022. | Komentara: 0

Zastava je simbol Vojvođana - Vratićemo ih u parlament

Novi Sad, 27. februar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je na današnji dan, pre 18 godina, Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine donela odluku kojom je ustanovljena zastava Vojvodine.

LSV

Zastava je mnogo više od simbola – ona je podsetnik da pokrajina Vojvodina postoji i da se za bolju Vojvodinu moramo boriti svaki dan u mesnim zajednicama, lokalnim skupštinama, pokrajinskom parlamentu, kao i u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Autonomija Vojvodine je mnogo više od odluke o zastavi – ona podrazumeva jake institucije, ekonomski razvoj, brigu o resursima i bogatstvu i kvalitetniji život Vojvođanki i Vojvođana.

Narodni poslanici, kojima Vojvodina nije samo geografska odrednica, već ključna vrednost i cilj, i kojima su vojvođanske pruge i putevi važniji od beogradskog metroa, moraju da predstavljaju glas Vojvodine. Oni će u Skupštinu doneti zastavu Vojvodine, i sa njom pitanja vodosnadbevanja njenih građana, zabrane seče šuma, fiskalne decentralizacije, bezbednosti građana, većih subvencija za paore i ulaganja u sela. Oni će se u Skupštini Srbije iskreno boriti za bolji život Vojvođana.

Na dan kada obeležavamo punoletstvo naše vojvođanske zastave poručujemo – autentične predstavnike Vojvodine moramo da vratimo u parlament!


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 11. 10. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Pajtić dr Bojanu

Pajtić dr Bojane,

S obzirom na to da niko nije želeo da imenom i prezimenom stane iza saopštenja koje je danas objavljeno u medijima, a koje u superlativu govori o Vama, ovo pismo upućujemo Vama u nadi da ćete ga proslediti organizaciji za koju verujemo da Vam je bliska. Tekst pisma je u nastavku.

Saopštenja | Nedelja, 09. 10. 2011. | Komentara: 0

Konačno otvaranje kancelarije u Briselu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja sutrašnje konačno otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.

To je lepa vest, a bila bi još lepša da se dogodila bar dve godine ranije.

Saopštenja | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugi niz godina upozorava da je lustracija neophodna ako želimo da se nešto promeni.

Pošto je nije bilo i nije rasvetljen sav mrak devedesetih, došlo je do toga da se otrovi nacizma i klerofašizma prenesu i na nove generacije.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook