Zašto država ne isplaćuje mesečne prihode novosadskoj apoteci?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 13. 10. 2018. | Komentara: 0

Zašto država ne isplaćuje mesečne prihode novosadskoj apoteci?

Novi Sad, 13. oktobar 2018 - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Olena Papuga upitala je ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije  Zlatibora Lončara zašto Republički fond za zdravstveno osiguranje ne isplaćuje mesečni prihod Apoteci „Novi Sad“.

LSV

Papuga je, koristeći instituciju poslaničkog pitanja, istakla da, za razliku od zdravstvenih ustanova u Srbiji, apoteke plaćaju i ostala davanja zaposlenima, kao i obaveze prema dobavljačima energenata i ostalih materijala.

- Poslovni računi Apoteke „Novi Sad“ su zbog neizmirenih dugovanja iz ranijeg perioda u blokadi. U svrhu isplate zarada, putnih troškova, otpremnina, jubilarnih nagrada, materijalnih troškova i drugog, Uprava za trezor je otvorila namenski podračun koji prema Zaključku Vlade RS ne može biti predmet prinudnog izvršenja - ukazala je Papuga i dodala da uplatu navedenih sredstava vrši RFZO preko Filijale za južnobački okrug u Novom Sadu uz međusobno usaglašavanje.

- Od aprila ove godine, iz nepoznatih razloga, prestaje isplata marže za februar i tako je i danas. U pokušajima da dobijemo odgovor šta je sporno, ni u RFZO, ni u Filijali u Novom Sadu nismo dobili odgovor, a obratila sam se pismeno i direktorki RFZO i Direktorki sektora za finansije u RFZO. Ukupno potraživanje Apoteke „Novi Sad“ prema RFZO za maržu od februara do jula 2017. godine iznosi 9.335.250,72 dinara i predstavlja, u ovim uslovima poslovanja Apoteke, jednu i po mesečnu zaradu za 66 zaposlenih kojima se duguje 11 mesečnih zarada - istakla je narodna poslanica LSV Olena Papuga.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook